Mezőkövesdi KC

2020.03.07. 17:00

Felkészülésnek kiváló volt

A papírformának megfelelően könnyen nyert a Mol-Pick Szeged a Mezőkövesdi KC ellen.

Kolodzey Tamás

Fotó: Tóth Balázs

Az NB I-es férfi kézilabda bajnokság 18. fordulója keretében, a péntek estére előre hozott találkozó kimenetele senki számára nem lehetett kérdéses. A szakemberek és a szimpatizánsok egyaránt tisztában voltak azzal, hogy csupán a vendégsiker különbségét nem lehet előre megtippelni, hiszen a Bajnokok Ligájában is szereplő szegediek más kategóriába tartoznak, mint a mezőkövesdiek.

A hazaiak tizenöt játékost neveztek (a jobbszélső Varjú és a beálló Martins sérülés miatt nem szerepelt), keretükben viszont négy ,,gyerek„ is helyet kapott. A válogatottakkal és klasszis légiósokkal tűzdelt Mol-Pick legnevesebb hiányzója az a Mikler volt, aki kapusként a válogatottnak is kulcsembere.

Fokozatosan elhúztak

Menyhárt labdaszerzésével, elfutásával, góljával, majd Pásztor védésével és Radnic újabb találatával indult a meccs (2. perc: 2–0). Bombac ziccerből, középről fölé lőtt, és a kékek Radivojevic révén csak az 5. percben értek először hálót. Bodó fejbe lőtte Pásztort, aztán a túloldalon Alilovic kétszer hárított. A jól védekező MKC-val szemben csak a 9. percben fordított a bajnokesélyes. Menyhárt kiállítása közben két gólt gyűjtött a Szeged, utána pedig Maqueda az üres kapuba ívelt (11. perc: 2–6). Källman balról minden labdáját értékesítette, de Kovács B. és Stankovic ugyanígy tett (14. perc: 5–8). Amikor védekezett a Mol gárdája, Källman középen hol Radnicot, hol Horváth L.-t zavarta és szereztek is pár labdát. A leindítások után duplázódott a vendég fór (5–11). Jöttek a mezőkövesdi pozícióváltások, cserék, labdaeladások, ezek kiváltották Buday Dániel időkérését. A dobosok hiányában csendben teltek a percek, az állóvizet pedig a kövesdiek mestere azzal igyekezett felkavarni, hogy hét mezőnyjátékossal ,,támadtatott”, de ez nem jött be, Bodóék ugyanis könnyűszerrel vették be az őrizetlen ketrecet – ez a cselekedet még a kapus Alilovicnak is sikerült (25. perc: 9–17). Menyhártot tapsolta meg a publikum, a balszélső ugyanis vagy harminc métert vágtázott egy gólért. Az elszórt labdáknak ára volt (28. perc: 10–19), így jót tett a hazaiaknak a szünet, amely előtt Halilbegovic még átlövésből volt eredményes.

Csörgő fejezte be

A szünet után Mojsilov lett a Mezőkövesd kapusa. A „birkózást” Radnic szép ejtése oldotta, sőt néhány blokk is bejött. Az MKC-nek természetesen sokkal nagyobb energiákat kellett mozgósítania egy-egy gólért (37. perc: 15–24). Két újabb lefutás után Buday Dániel kért ismét tanácskozási szünetet és 15–26-nál higgadtságra intette játékosait. Mojsilov két átlövést hatástalanított, támadásban pedig sok mozgással igyekeztek zavart okozni Dávidék. Szórakoztató, emelt szintű felkészülési találkozót láttunk, szép megoldásokkal, ugyanis a játékosok a nézőknek is igyekeztek kedvezni. Amikor 18–32 lett, Buday Dániel lassítást rendelt el, a rohanás ugyanis nem kedvezett fiainak. Sportszerű és lüktető volt a játék, sok cserével, még több variációval. A 48. percben először került emberhátrányba a Mol-Pick Szeged, a fiatal Szabó Dániel pedig, miután megfogta a játékszert, pompásan emelt a saját hatosáról a látogató hálójába, ezzel kiváltotta Carlos Pastor haragját és időkérését (50. perc: 21–32). Halilbegovic ugyanezt a koreográfiát hajtotta végre, így már csak tíz volt a felek közötti különbség. Aztán a folytatásban Halilbegovic lövése a plafonon végezte, ezért labdát cseréltek Szöllősi O. nagy örömére (53. perc: 23–34). Amikor a piros-fehérek kivédekeztek egy akciót, Buday Dániel tapsolt, a szurkolók meg Stankovic csuklóból lőtt lapos bombáját köszönték meg éljenzéssel. A hajrában mindenki töltés nélkül lőtt, a gólok meg potyogtak. A kövesdiek szakvezetője a kicsiket is beküldte, tanuljanak és élvezzék a játékot mottóval. Ifj. Rosta M. megsérült, a fülét fájlalta és jegelte, a dudaszó előtt Csörgő ,,csengetett”, majd egymás nyakába borultak a felek.


Mezőkövesdi KC – Mol-Pick Szeged 26–39 (12–20)

Mezőkövesd, 690 néző. V.: Fekete, Tóth D.

Mezőkövesdi KC: Pásztor I. – Jancsó (1), Stankovic (4), Szöllősi O. (1), Radnic (3), Kovács B. (2), Menyhárt (3). Csere: Mojsilov (kapus), Dávid M. (3), Halilbegovic (5), Horváth L. (2), Csörgő (1), Gulácsi (–), Szabó D. (1), Dócs (–). Vezetőedző: Buday Dániel.

Mol-Pick Szeged: Alilovic (1) – Radivojevic (6/2), Maqueda (5), Bánhidi (2), Källman (3), Bodó (–), Bombac (–). Csere: Marczika (kapus), Sostaric (6/1), J. Canellas (1), Henigman (5), Sigurmannsson (5), Kaspárek (4), ifj. Rosta M. (1), Blazevic (–), Zhitnikov (–). Vezetőedző: Carlos Pastor.

Kiállítások: 2 perc, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 0/0, ill. 3/3.

Buday Dániel: – Köszönjük a szegediek biztató szavait. Kevesen vagyunk, ezért forgattam a fiúkat, akiktől részfeladatokat kértem és ezt helyenként meg is oldották. A két csapat között természetesen óriási a minőségi különbség, ennek áthidalása pedig hatvan percen keresztül lehetetlen volt.

Carlos Pastor: – Gratulálok a mezőkövesdieknek a jó munkájukhoz. Az volt a célunk, hogy azoknak is lehetőséget adjunk, akik sérülés, vagy más ok miatt korábban kevesebbet játszottak. Minden mérkőzésünkhöz maximálisan állunk hozzá, most is ezt tettük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!