Magyar Kupa

2020.03.04. 11:00

A Kövesd került közelebb az elődöntőhöz

Egygólos előnyt szerzett a jövő heti hazai MK negyeddöntő vissza­vágóra a dél-borsodi együttes.

Fotó: PUSZTAI.Skapilali

A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsét játszotta kedden Felcsúton a házigazda Puskás AFC együttese és a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája. A meccs előtti legnagyobb kérdés az volt, hogy melyik edző milyen erejű csapatot küld pályára.

Négy és hat

A vendégek szakvezetője, Kuttor Attila szakított az idei kupahagyománnyal, és nem cserélte ki szinte a teljes csapatát az előző tétmérkőzéshez képest. A védelemben két új arc tűnt fel, Eperjesi és Vadnai, de mégis három változás történt, ugyanis a bajnokin a középpályán szerepelt Karnitsky egy sorral hátrébb került. A középső sorból csak Berecz maradt meg, aki mellett új emberként Meskhi, Pekár és Vajda kapott bizalmat, elől pedig Jurina jutott lehetőséghez. Ez egyben azt is jelentette, hogy a három nappal ezelőtti kezdőből Farkas D., Pillár, Silye, Cseri, Besirovic és Nagy D. maradt ki.

A Puskás védeleméből Szolnoki, Spandler maradt ki sérülés miatt, helyettük Radics és Hadzhiev jutott szóhoz, a középpályán Urlbík és Plsek csak a kispadra került, Favorov és Van Nieff viszont a játékvezető első sípszavát a pályán várta.

Az első félidőben a házigazda volt kezdeményezőbb, de amikor a Kövesd kijött és támadott, az nem nagyon ízlett a Puskásnak. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, de mivel többségében a támadók rosszul céloztak, így a kapusoknak kevés védenivalójuk volt. Viszont amikor munkájuk akadt, azt jól látták el, a 9. percben Gyurcsó ziccerét Szappanos hárította, tíz minutával később pedig Jurina nagy helyzete akadt el Hegedüsben. A játékrész hajrájában Nesterov sérült meg, és kiderült, hogy nem tudja folytatni a játékot. Amíg a vendégek a cseréhez készülődtek, emberhátrányban játszva, annak a Meskhinek a kezére pattant a labda a 16-oson belül, aki Nesterov helyére húzódott hátra a védelem közepébe, ám a hazaiak reklamálása ellenére a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A másodikban

A fordulás után alig valamivel egy perc elteltével előnyt szerzett a Kövesd: Zivzivadze kapott indítást a bal oldalon, remekül futott el, a 16-oson belülre érve becsapta védőjét, majd 6 méterről a kapus lábai között küldte a gólvonal mögé a labdát (0–1). Ezt követően a hazai együttes minden igyekezetével azon volt, hogy eltüntesse a hátrányát, de hiába játszottak fölényben, ez meddő volt. Igazán nagy helyzeteik nem adódtak, mert a vendégek középpályás védőjátéka erős volt, és a Kövesd alkalmi védősora, amelyben Nesterov kiesése után Eperjesi lett a másik belső védő, Farkas D. pedig a jobb bekk, lelkesen, önfeláldozóan játszott. És várt a kontrákra, amelyből a 85. percben adódott egy nagy lehetőség, ám Takács T. a ziccerben lövés helyett passzolni próbált, egy védő viszont lekapcsolta a labdát. A rendes játékidő hajrájában, és az 5 perces ráadásban is nyomott a felcsúti gárda, de a dél-borsodi gárda megőrizte egygólos előnyét a jövő hét szerdán 18 órakor kezdődő mezőkövesdi visszavágóra.


Puskás AFC – Mezőkövesd Zsóry FC 0–1 (0–0)

Felcsút, 600 néző. V.: Bognár T. (Kóbor, Szécsényi; Bogár, Erdős).

Puskás AFC: Hegedüs L. – Radics, Meissner, Hadzhiev, Nagy Zs. – Van Nieff – Slagveer, Knezevic, Favorov, Gyurcsó – Vanecek. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Eperjesi, Nesterov, Karnitsky, Vadnai – Pekár, Meskhi, Berecz, Vajda – Jurina, Zivzivadze. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Nesterov helyett Farkas D. a 43., Favorov helyett Golgol az 55., Gyurcsó helyett Sós a 65., Meskhi helyett Besirovic a 72., Van Nieff helyett Plsek a 75., Zivzivadze helyett Takács T. a 76. percben.

Sárga lap: Meissner a 45+1., Hadzhiev az 53., Vadnai a 64., Golgol a 68., Kuttor (a technikai zónában) a 80., Tóth M. (Mezőkövesd, a kispadon) 88. perc.

Gólszerző: Zivzivadze (0-1) a 47.

Jók: Hegedüs, Knezevic, ill. Szappanos, Karnitsky, Berecz, Zivzivadze.

Hornyák Zsolt: – Nem úgy alakult a meccs, ahogy terveztük, a visszvágón megpróbálunk javítani.

Kuttor Attila: – Előnyt szereztünk, de a visszavágó még hátravan, és azon a meccsen dől el a továbbjutás.

(A borítóképen: Zivzivadze szerezte a gólt | Fotó: KM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!