Jegesmedvék

2020.02.15. 18:00

Zuzin háromszor is bezúzta

Péntek este újabb Tipsport ligás találkozót játszott Szlovákiában a DVTK Jegesmedvék együttese.

Kolodzey Tamás

Simán nyertek a zólyomiak

Forrás: ÉM

Fotó:

Az alapszakasz 49. fordulója az élmezőnyhöz tartozó Zólyomba szólította a piros-fehéreket. A szerdán a Kassát verő vendégek közül sérülés miatt Magosi, Miskolczi, Részegh és Vojtkó hiányzott, a védő Láda B.-t pedig csatárnak nevezték a harmadik sor tengelyébe.

Fordult a kocka

Az óvatoskodásnak a 6. percben Ross akasztása miatt kiszabott 2 perces kiállítása vetett véget. A korongot ugyan a szokásos módon járatták a zólyomiak, de öt a négy ellen nem tudtak gólt szerezni. A 10. percben 8–0 volt a lövések aránya, ez a hazaiak támadó szellemű hokijáról árulkodott. A 12. percben Kolecik akadályozásért ment pihenni, a fórból azonban ugyanúgy nem lett semmi, mint a hazaiakéból. A 15. perc elején viszont előnybe kerültek a vendégek. Wehrs, majd Kiss P. volt a korong útja, végül Láda B. szemből a kapuba vágta a játékszert (0–1).

Rövid ideig élvezhették kényelmes helyzetüket a miskolciak, hiszen Láda B. találatát 77 másodperccel követve eltüntették hátrányukat a szlovákok. Akciójuk a hátvéd Kubáttól indult, majd ­Mc­Pherson közreműködésével Zuzin alakításával ért véget (1–1). Az első harmad megpróbáltatásai azonban ezzel még nem fejeződtek be: 18.24-nél Wehrs­nek is el kellett átmenetileg búcsúznia a játéktól, és az emberelőnyös szituációját beváltotta a HKM csapata, pedig már úgy tűnt, hogy a DVTK megússza a mínuszt. Már csak 6 másodperc maradt a szakaszból, amikor Thompson gondoskodott arról, hogy együttese mehessen nyugodtabban az első szünetre (2–1).

Három gól oda

A középső rész elején, 62 másodperccel a korongejtés után megszerezte harmadik gólját a Zólyom, ismét Zuzin jeleskedett (3–1). A 30. percben Corrin buktatott, a plusz egyből pedig nem a borsodiak, hanem az otthoniak húztak hasznot a meglépő Tibensky révén (4–1), és ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozó sorsa. Ezt követően hol ide, hol oda rohantak a csapatok: a zólyomiak előnyük növeléséért hajtottak, a miskolciak pedig a szépítésért küzdöttek. A 35. percben Harrison emberre ment, 2+2 percet szedett össze, így az otthoniak megkapták azt a lehetőséget, hogy végleg pontot tegyenek a találkozó sorsára. A 36. percben ezt megint Zuzin hajtotta végre, aki így a mezőny legjobbjává magasodott.

Nem volt esély

A húsz perc azzal ért véget, hogy a HKM elcserélte magát, így áthúzódó hátrányt szedett össze, de simán kibekkelte. A diósgyőriek belenyugodtak a vereségükbe, a zólyomiak pedig nem törték magukat, bár a 46. percben eljutottak a fél tucatig, amelyet Halama szélről jegyzett (6–1). Beauvillier kiállítása alatt leperegtek a másodpercek, majd az 50. percben Szirányi a kék vonal közeléből szépített (6–2), de Tibensky válasza is hamar jött (7–2). Galanisz kiállítását ­McPherson bosszulta meg (8–2), ennek azonban már nem volt jelentősége (miként Mikus 60. percben elért góljának sem, amellyel 9–2 lett), bár a két csapat közötti különbség aránya mindenképpen váratlan.


HKM Zloven – DVTK Jegesmedvék9–2 (2–1, 3–0, 4–1)

Zólyom, 1460 néző. V.: Konc, Müllner (Krajcik, Gegán).

HKM Zvolen: Tomek – Betker (3), Stephenson, Halama 1, Trotter (1), Mikus 1 (1) – Corrin (2), Kurali, Thompson 1, Mráz (1), Kelemen – Kubát (1), Svarny (1), Zuzin 3, McPherson 1 (2), Strauch (2) – Petrás, Petran (1), Marcinek (1), Tibensky 2, Kolenic – Holly (kapus). Vezetőedző: Andrej Podkonicky.

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Ross, Kiss D. (1), D. Rodman, Galanisz, Beach – Gőz, Vandane, Beauvillier, Vas, Valchar (1) – Szirányi 1, Wehrs (1), Ritó, Láda B. 1, Harrison – Farkas M., Kiss P. (1) – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Andrej Podkonicky: – Jól játszottunk, szép gólokat szereztünk. Helyzeteinket és emberelőnyös lehetőségeinket is kihasználva arattunk nagy győzelmet.

Glen Hanlon: – Az első harmad még rendben volt, aztán sok hibát követtünk el, és ezeket ellenfelünk megbosszulta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!