MZSFC gyorshír

2020.02.08. 19:13

Megverte a Fehérvár a Mezőkövesdet

A MOL Fehérvár FC, hátrányból fordítva, két távoli lövésből szerzett góllal 2-1 nyert a vendég Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (2-1)

Mol Aréna Sóstó, 2716 néző, v.: Solymosi

Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius (Musliu 80.), Stopira – Pátkai, Elek – Houri, Kovács I., Petrjak (Bamgboye 44.) – Hodzic (Nikolics 73.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Neszterov, Pillár, Katanec – Karnyicki (Pekár 73.), Berecz – Cseri, Besirovic, Jurina (Nagy D. 73.) – Zivzivadze

gólszerző: Hodzic (18.), Houri (37.), illetve Berecz (16.)

sárga lap: Juhász R. (93.), illetve Katanec (66.), Berecz (67.)

A forduló rangadóján, a harmadik helyen álló Mezőkövesd kezdett jobban és egy szép ellentámadás végén Berecz Zsombor révén megszerezte a vezetést. Nem sokáig vezettek a vendégek, miután Elek Ákos távoli lövése Armin Hodzicon irányt változtatva jutott a kapuba. A folytatásban felváltva veszélyeztettek a csapatok, a tabellán második Fehérvár pedig egy újabb távoli lövéssel előnybe került: Lyes Houri védhetetlenül bombázott a kapu jobb felső sarkába.

Budu Zivzivadze érvénytelen találata vezette fel a második félidőt, majd Funsho Bamgboye fejesét fogta nagy bravúrral Szappanos Péter. Húsz perccel a vége előtt Bamgboye ziccert rontott, a túloldalon Nagy Dániel lőtt lesgólt. A Mezőkövesdnek újabb lehetősége már nem volt a gólszerzésre, így a Fehérvár megnyerte a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!