VRCK

2020.02.28. 11:00

A Magyar Kupa harmadik helyéért játszik a Vegyész

Kecskeméten lép pályára a Vegyész RC csapata a férfi Magyar Kupában pénteken.

Molnár István

Forrás: ÉM-archívum

A nők után a férfiak is döntenek a Magyar Kupa helyezésekről, ugyanis pénteken rendezik meg a sorozat négyes döntőjét Kecskeméten. Előbb a bronztalálkozón a Vegyész RC Kazincbarcika és a Fino Kaposvár találkozik, majd később a fináléban a házigazda KRC, illetőleg a fővárosi Pénzügyőr SE. Érdekesség, hogy ez volt a párosítás egy évvel korábban is, 2019. februárjában Érden a 3. helyért vívott összecsapáson a VRCK 3:0-ra verte a somogyiakat, a döntőben pedig az alföldiek 3:1-re a budapestieket.

Nincs sorrend

Az észak-borsodiak kerete azóta jelentősen megváltozott, ugyanis nyolcan (Banai, Toronyai, Szabó D., Milev, Németh Sz., Gebhardt Á., Macko, Gebhardt N.) már nincsenek a VRCK-ban, csupán Dudás, Páez, Juhász, Blázsovics, Árva, és Vitko tagja jelenleg is a gárdának. A ,,vegyészek„ hétfőn játszottak legutóbb, bajnoki meccset veszítettek (1:3) a MAFC-BME otthonában. Hogy mennyire volt emiatt csalódott? – megkérdeztük Marek Kardos vezetőedzőtől.

– Senki sem örül a vereségnek – kezdte a válaszadást a szakember. – Főleg egy ilyen szoros meccsen, amikor apróságokon múlt az, hogy kikaptunk. Buta döntéseket hoztunk, szinte az egész meccsen, rengeteget hibáztunk. Nem volt egy magas színvonalú mérkőzés, kevés volt az igazán jó labdamenet. Azóta meg volt a mélyebb elemzés, és be kell látni, hogy vannak olyan posztok, melyeken fiatalok vannak, akik korábban még nem játszottak végig szezont, a rájátszásban, és nekik idő kell a tapasztalatszerzéshez.

A Barcika a pénteki csata után vasárnap is pályára lép majd, az Extraligában a Pénzügyőr ellen, s kíváncsiak voltunk, hogy van-e fontossági sorrend.

– Nincs semmilyen rangsor, minden egyes meccs fontos, ahogyan következnek – hangsúlyozta Marek Kardos. – Eddig is mindig a legjobb felállásban léptünk pályára, a győzelemért, maximum sérülés miatt pihent valaki. A kupában való éremszerzés ugyanolyan lényeges, mint az, hogy vasárnap győzzünk. Ugyanis a PSE-t idén, bajnokin még egyetlen csapat sem tudta megverni.

Képesek megverni

A kupaellenfél Kaposvár jó formát hozott a legutóbbi találkozáskor, amikor is Barcikán tudtak nyerni 3:1-re.

– Az egy olyan meccs volt, ami nyerhető lett volna – tette hozzá Marek Kardos. – Egy jó csapatról beszélünk, Kaposváron kiválóan fel vannak készítve a játékosok, nekik is volt gyengébb periódusuk, egy rossz találkozót követően nálunk jobb játékot hoztak. Az olyan hőfokú találkozókra a fejlődés, az előrelépés miatt szükség van. Tudjuk, hogy képesek vagyunk megverni a Fino-t, de ez csak úgy sikerülhet, ha a taktikát mindenki betartja, a szerváink agresszívek lesznek, a fogadásaink pedig olyanok, amelyekből jól tudunk támadni.

A VRCK nyilván szeretett volna a döntőben szerepelni, de elégedett lenne a bronzéremmel? – tettük fel ezen kérdést is a szakembernek.

– Nem úgy tekintünk erre, hogy valami miatt elégtétel lenne számunkra a harmadik hely. Lehetőség, ugyanúgy, mint tavaly, s ugyanúgy az a cél, hogy nyerjünk, másról nincs szó. Remélem, pozitívan jövünk ki a mérkőzésből, de ebben az esetben sem lehet majd hátra dőlni, mert ott van a vasárnap, amikor ismét bizonyítanunk kell… – nyilatkozta Marek Kardos.

Csütörtökön délután a klub egy közleményt adott ki, melyben bejelentették: a Nyíregyházáról nemrég távozott Hollósy László lett a vezetőedző, míg Marek Kardos továbbra is a klub kötelékében maradva, szakmai igazgatóként dolgozik tovább. Utóbbi azonban még a pénteki összecsapáson irányítja az együttest.

Férfi röplabda Magyar Kupa: a program

A 3. helyért

17.00 (Kecskemét): Vegyész RC Kazincbarcika – Fino

Kaposvár. V.: Halász, Horváth

Döntő

20.00 (Kecskemét): Pénzügyőr SE – HÉP Kecskeméti RC. V.: Mezőffy, Szabó P.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!