Jegesmedvék

2020.02.03. 13:00

A harmadik harmadban ment el a hajó

A Tipsport Liga 47. fordulójának meccsét vasárnap este Poprádon vívták a Macik.

Kolodzey Tamás

Tavaly decemberben még Miskolcon csatáztak a felek, most fordított volt a helyszín

Forrás: ÉM

A vendégeknél Lövei, Miskolczi, Részegh, Vas és Vojtkó sérülés miatt nem állt rendelkezésre, maradt viszont a próbajátékos Valchar, akivel a szezon végéig szóló megállapodást írtak alá a felek.

Jó hazai kezdés

Az 5. percben Kiss D. kiál­lítása adta az első eseményt, ebből Vandas büntetett (1–0). A 7. percben a diósgyőriek elcserélték magukat, de ezt a kétpercest megúszták kapott találat nélkül. A 14. percben viszont már egyenlő állásnál mattolta őket Palocko (2–0). Az első szünet előtt Bjaloncik került a szabálytalankodók számára fenntartott helyre, társai azonban kivédekezték az emberhátrányt, majd Beauvillier miatt áthúzódó hátránnyal folytatták a mérkőzést a miskolciak, akik az időt sikeresen kibekkelték.

Valchar szépített

A második szakasz 23. percében visszajöttek a mérkőzésbe a vendégek. A frissen leigazolt Valchar váltotta gólra a Szirányi és Láda B. által hozzá „közvetített” korongot (2–1). A 25. percben Szirányi révén már a negyedik kisbüntetését szedte össze a miskolci gárda. Az újabb szünet előtt a lőlap már negyven célzást mutatott, ez pedig a játékosok vállalkozó kedvéről árulkodott. A 37. percben Mercier kiültetése adott reményt a Maciknak arra, hogy egalizáljanak, aztán Ulrych kétpercese miatt mindössze három másodpercre három az öt elleni létszám alakult ki a jégen, de maradt a 2–1 a poprádiaknak.

Három oda

Az utolsó harmadban mindkét csapat rákapcsolt, hiszen még semmi nem dőlt el. Bátor támadásvezetés jelle­mezte a felek munkáját, és nem csupán a csatárok, a védők is sokszor bombáztak kapura. Hol az egyik, hol a másik kapu előtt folyt a birkózás, az ember ember elleni harcot pedig díjazta a pub­likum. Az 53. percben Kiss P. buktatott, Handlovsky pedig feltette az i betűre a pontot (3–1). A piros-fehérek ezután csapatbüntetésben része­sültek, Ulrych pedig még egyet meszelt a gólkülönbségen (4–1). A bolt pedig beindult: a tátraiak Valchar kiparan­csolásából is tőkét kovácsoltak (5–1), így csúnya lett a vége. A kapura lövések is igazolták az eredményt: 33–20.


HK Poprad – DVTK Jegesmedvék 5–1 (2–0, 0–1, 3–0)

Poprád, 2028 néző. V.: Valach, Juhász G. (Beniac, Soltész)

HK Poprád: Vosvrda – Erving, Ulrych 1, Svitana (1), Zagrapan, Takac (1) – Larkin, Dalhuisen (3), Vandas 1, Handlovsky 2, Lapsansky – Fabian, Kozák (1), Marcier, Bjaloncik, Matus Palocko 1 – Cesánek, Kundrik, Matej Palocko, Králik – Kristin (kapus). Vezetőedző: Peter Mikula

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Ross, Kiss D., D. Rodman, Galanisz, Magosi – Láda B. (1), Vandane, Beauvillier, Valchar 1, Beach – Szirányi (1), Gőz, Kiss P., Harrison, Ritó – Farkas M. – Rajna (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon

Kiállítások: 6, ill. 14 perc.

Peter Mikula: – A látottak alapján megérdemelten nyertünk. Jó volt az ember­előnyös játékunk.

Glen Hanlon: – Az első harmadban sokkal gyorsabban játszott az ellenfelünk, ekkor Adorján tartott minket a meccsben. A második harmadra nagyot javultunk, mi játszottunk fölényben, de nem tudtunk egyenlíteni. A harmadik harmadban az emberelőnyeiket kihasználó poprádiak felülkerekedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!