VRCK

2020.01.18. 12:30

Mire volt elég négy nap?

Vasárnap idegenben lép pályára a bajnokságban a Vegyész RC csapata.

Molnár István

Juhász (szemben) és társai meglepnék a fővárosiakat

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Vajda János

A szerdai Magyar Kupa-elődöntő első felvonást követően vasárnap bajnoki találkozót játszik a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabda csapata. A két meccsben az a közös, hogy most is a Pénzügyőr SE lesz az ellenfél – a mérkőzés vasárnap 17 órától indul Budapesten.

Gálával még sosem

– A meccs után, miután hazaértünk, azonnal elvégeztük a tüzetes elemzést kollégámmal, statisztikusunkkal, Martin Dobiassal – kezdte Marek Kardos, a VRCK szakvezetője. – Elkészítettük a mérleget, láttuk, hogy mik voltak az erősségeink, és mik voltak azok az elemek, amikben gyengébben teljesítettünk. A Pénzügyőr azért nyert, mert a szervái hatékonyabbak voltak, mi viszont ebben csak a meccs rövid szakaszában tudtunk hasonlóan jók lenni. Például a második szettben, amikor zsinórban 7 pontot hoztunk. A PSE könnyebben olvasta a mi röplabdánkat, és pontatlanságok is becsúsztak. A felvezetőben is elmondtam, hogy a budapestiek az esélyesebbek, azt is nyújtották, amit vártam, Kovács illetve Reffatti hatékonyan és magasan támadott, s elég jól kiegészítették őket a társaik is. Nekünk volt egy új debütánsunk, a görög szélső ütő, Dimitrios Efraimidis, akinek még a labdát is meg kell szoknia, hiszen még sosem játszott Gála labdával. Mivel csak pár napja érkezett, érthető módon még időre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően beilleszkedjen. Ugye mellette Moraes is új igazolás, tehát két – mondjuk így – friss ember van a keretünkben, minden nap azon vagyunk, hogy az összegyúrási folyamat a lehető legrövidebb legyen, minél hamarabb kihozzák magukból a legtöbbet.

Trükkös teremben

Szerda és vasárnap között mindössze négy nap van, volt, hogy mégis min lehet(ett) változtatni ezen rövidke idő alatt, arról is megkérdeztük a szakembert.

– Az előbb is megjegyeztem, hogy szinte új csapatot építünk, másabbat az őszinél, a Pénzügyőr ebben előttünk van, mert ők a szezon elejétől ezzel a kerettel dolgoznak – nyilatkozta Marek Kardos. – Vasárnapig megtesszük, amit meg lehet tenni, a srácok tudása meg van, úgyhogy egyértelmű célunk az, hogy már holnap, illetve a jövő szerdai kupavisszavágón is meglepjük a PSE-t. A Pénzügyőr csarnokban felemás a mérlegünk, volt, amikor kikapott a csapat, volt, amikor nyertünk. Az a létesítmény kissé trükkös, az alacsony belmagassága miatt, de kicsisége miatt vannak más sajátosságai is. Nehezebb a röplabdát egy ilyen csarnokban játszani, mint egy nagyobban, a házigazdák ebből a szempontból előnyben vannak, nálunk ugyanis a kezdőcsapat fele nem szerepelt még itt, nekik teljesen újak lesznek a körülmények, a paraméterek. Még azt mindenképpen hozzáfűzném: letargia nincs nálunk, szerdán nyert a jobbik együttes, azonban azon munkálkodunk, hogy a folytatásban mi legyünk a jobbak. A csapatok edzői, valamint a klubnál dolgozók elmondásai szerint ilyen erős magyar férfi bajnokság 13-15 éve nem volt, úgyhogy minden momentumot, minden eredményt ebben a kontextusban kell nézni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában