MVLC

2019.12.02. 17:00

Gyenge utolsó és csak iksz

Vasárnap délután idegenben ugrott medencébe a PannErgy-MVLC férfi vízilabda csapata.

Molnár István

Nagy Á. kiállítás miatt nem tudta befejezni a meccset

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Vajda János

Idei utolsó bajnoki csatájára készülődhetett a miskolci pólógárda, az ellenfél tegnap az a PVSK volt az A-csoport 9. fordulójában, amely a mérkőzés kezdete előtt, ötödikként nyolc pontra volt a harmadik helyen álló borsodiaktól. A jegyzőkönyvben a kezdéskor nem találtuk a PannErgy vezetőedzőjének, Vidumanszky Lászlónak a nevét, lapunk érdeklődésére Bachner András szakmai igazgató nem kívánt részleteket elárulni, mindössze annyit közölt: ezen a meccsen, valamint a hét végi, fővárosi Magyar Kupa négyes döntőn Kis István másodedző megbízott edzőként irányítja a gárdát a parton.

Az MVLC diktált

Misic Chilkó mellett jól bújt ki, ezzel, ezután lett meg a meccs első találata (0-1), majd Bedőről jött kiállítás, a center visszakapta a labdát, és a hálóba lőtt (0-2). Már éppen letelt volna az első negyed első négy perce, amikor Turnai vállalkozott messziről, jól, de Nagy Á. is ,,beállt„ a vendég gólszerzők közé (1-3). A felső kapufát zörgették a baranyaiak, Nagy Á. pedig elmérte a bal felső sarkot. Rakonjac tüzelt, Csomától nem kellett bravúr, de azért oda kellett mozdulni, ahová jött a labda. Egy másodperccel a játékrész vége előtt Stojanovic emelkedett ki a vízből, és a ,,piactérről” bezúzta a labdát a ketrec jobb oldalába (1-4).

A második felvonásban, előnyben Krijestorac a kapufára bombázott, aztán góltalanul peregtek a másodpercek. Horváth Zs. nem tudott közelebb lopózni a miskolci kapuhoz, persze, hogy nem talált célt. Ütés miatt Nagy Á. cserével kiállt, 3:17 perc volt ezen negyedből. A fórt kihagyták a pécsiek, de Vadovics is a felső lécre durrantott. Bejátszásnál hazai emberelőny következett, Chilkó meg is találta a rést (2-4). Misic harcolt ki ötméterest, Vadovics a jobb alsó sarkot választotta (2-5). Ide-oda úsztak a felek, a dudaszó előtt Zerinváry ejtett nagyon messziről, a kapu fölé.

Négyről jöttek vissza

Csaba M. kísérlete, kapufája nyitotta a harmadik felvonást, 6:48-nál megint ő kapta a labdát a kötél közelében, Csoma ugyan beleért, ám hárítani nem tudott (3-5). Belül Misicet játszották meg a társak, aztán örülhettek neki, hogy a csapatkapitány betalált (3-6). Lőrincz lövését védte a hazai kapus, Hornyák labdaszerzése után pedig Bedő vétett támadó hibát. Gálnál is ugyanezt fújták a játékvezetők, aztán Vadovics húzta be a labdát szépen a rövidbe (3-7). Határozottan védekezett az MVLC, Csacsovszky bombáját tolta ki Csoma. Gál pontosan, keményen szúrta rá, talált, így 4-7-re alakult a meccs. Lőrincz suhintott, bezúgott a labda a jobb felső sarokba (4-8), majd ötméterest kapott a PVSK: Gál nem hagyta ki (5-8).

A befejező menetben Chilkó pattintott fölé, aztán Stojanovic kínálta meg Józsát, aki sarokdobást érően ütött a labdába. Hibát követtek el a vendégek, így elmaradt a gól, ám a pécsiek is rontottak. Bedőről jött a miskolci büntető, amit Stojanovic kihagyott. Csacsovszkyék megkapták az esélyt a zárkózásra, ám nem éltek az emberelőnnyel, aztán Vadovics támadó hibát vétett. Öt perc volt a meccsből, Vadovics kapott 20 másodperces pihenőt, Zerinváry betalált belőle (6-8). Krijestorac visszaúszás közben volt szabálytalan, hátrány, Gál a kapu bal oldalába tüzelt (7-8). Misic ellen ítéltek a játékvezetők, Stojanovic azonban visszaszerezte a játékszert. Hazai kiállításnál (2:37 a végéig) időt kért az MVLC, de védett a hazai hálóőr. Csacsovszky és Milicic együtt állt ki, Vadovicsék naggyá tették Józsát. 51 másodperc maradt még, a PVSK időzött, fórból egy fej fölé lőtt labdával Gál egalizált (8-8). Megkapták a miskolciak is a fórt, ám Stojanovic nem tudta belőni, így meglepetésre az esélyesebb vendégek csak döntetlent értek el.

Jegyzőkönyv: PVSK-Mecsek Füszért – PannErgy-Miskolci VLC 8–8 (1–4, 1–1, 3–3, 3–0)

Pécs, 400 néző. V.: Füzesi, Csanádi.

PVSK: Józsa – Horváth Zs. (-), Zerinváry (1), Csacsovszky A. (-), Chilkó (1), Rakonjac (-), Gál (4). Csere: Turnai (1), Kiss K. (-), Csaba M. (1), Csorba (-). Vezetőedző: Lukács Gergely.

MVLC: Csoma – Nagy Á. (1), Vadovics (2), Lőrincz (1), Misic (2), Milicic (-), Stojanovic (1). Csere: Bedő (1), Krijestorac (-), Hornyák (-), Banicevic (-), Vismeg Zs. (-). Megbízott edző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 4/10, ill. 1/11

Gól/büntetőből: 1/2, ill. 1/2

Lukács Gergely: – Ez egy győzelemmel felérő egy pont számunkra, ami sokat jelenthet a végelszámolásnál. Fantasztikusan küzdött a csapat, hatalmas szívvel, fegyelmezetten vízilabdáztunk. Hadd köszönjem meg a szurkolóknak is a hathatós támogatást, ennek köszönhetően tudtunk átlendülni a holtponton.

Kis István: – Jól kezdtük a mérkőzést, mi domináltunk az első három negyedben, nagyon harcosak voltunk. Utána azonban megéreztük két játékosunk, különösen a válogatott kerettag, Nagy Ádám kipontozódását, a meccs végére elfogytunk. Ez azonban nem mentesít senkit sem, mi engedtük magunkra a Pécset, akiknek gratulálok. Egy győztes meccset engedtünk ki a kezünkből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!