Magyar Kupa

2019.12.04. 11:00

Az acél, a korona, valamint a zene

Keménynek ígérkező Magyar Kupa mérkőzés vár szerda este a fürdővárosiak futballcsapatára.

Kolodzey Tamás

Kuttor Attila

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

A főtábla 3. fordulója keretében 18 órától játsszák az ETO FC Győr – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót. A papírforma alapján az NB I-es vendégek jutnak tovább az NB II-es hazaiak ellen, de a képlet azért nem ilyen egyszerű.

Hosszú ideje

Az tény, hogy a borsodiak szárnyalnak az élvonalban. Hónapok óta nem kaptak ki, pedig a Ferencvárosi TC otthonában is szerepeltek, az előző fordulóban pedig megjárták a Puskás Akadémia FC felcsúti stadionját, ahol a hajrában harcolták ki a döntetlent.

– Ezek szó szerint megacéloztak minket – kezdte Kuttor Attila, a sárga-kékek vezetőedzője. – Nagyon örülünk annak, hogy erőfeszítéseinket immáron hosszú ideje siker koronázza, és bár becsúszott néhány döntetlenünk, de emiatt nem szabad elégedetlenkednünk, hiszen az ellenfelek is a pályán vannak, és mindig nem lehet nyerni. A Magyar Kupában viszont, mivel egy mérkőzés dönt, kötelező győznünk, vagy így, vagy úgy – majd meglátjuk, hogyan alakulnak az események Győrött.

A fiatal tréner figyelmen kívül hagyja a kisalföldieknél történt edzőcserét, azt mondta, hogy ez az ETO FC belső ügye, persze a rutinos Kondás Elemér kellemetlen taktikát főzhet ki ellenük.

Lökést adna

– Egyelőre a hét végi bajnoki meccsig sem látunk el – folytatta Kuttor Attila. – Most még egyáltalán nem foglalkozunk a DVTK-val, nem pihentetünk senkit, nem tartalékolunk, a pillanatnyilag legjobbak kapnak szerepet Győrött. Ahol megbízható, szervezett és a hetek óta nyújtott jó formánkat akarjuk hozni. A továbbjutás – mert ez a célunk – zene lenne a füleinknek és további lökést adna nekünk.

A kövesdieknél Meskhi és Szeles sérülés miatt nincs bevethető állapotban.


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC tervezett csapata: Dombó – Farkas D., Pillár, Nesterov, Silye – Berecz Zs., Karrnitski – Cseri, Pekár, Vajda S. – Zivzivadze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!