NB III

2019.11.14. 11:00

Távozott Várhidi az ózdiaktól

Egyelőre nincs szakmai irányítója az együttesnek, de ma már lehet.

Marosréti Ervin

Várhidi Péter

Forrás: ÉM-archívum

Már nem az egykori szövetségi kapitány, Várhidi Péter irányítja a szakmai munkát az NB III-ban szereplő Ózdi Kohász SC labdarúgó csapatánál. Amint már arról írtunk, az észak-borsodiak hónap óta nehéz helyzetben vannak, ugyanis a csapat nem játszhatja hazai mérkőzéseit az ózdi stadionban, sőt a klubvezetőség döntése értelmében nem is edz Ózdon. Ráadásul az MLSZ versenybizottsága a közelmúltban két részletben összesen 12 pontot levont a csapattól.

Nem tudják elvégezni

A szakember tavaly nyár óta dolgozott a klubnál szakmai igazgatóként, és nemrégiben, Zoran Kuntic távozását követően vette át a vezetőedzői szerepkört is.

– Egy évvel ezelőtt nagy reményekkel érkeztem az Ózdi Kohászhoz, hittem benne, hogy a fennállásának 110. évfordulója előtt álló klubnál maradandót lehet alkotni – mondta lapunknak Várhidi Péter. – Bíztam benne, hogy a csapat, a patinás múltjához méltóan szerepelhet majd a bajnokságban és az őt megillető helyre kerül majd a magyar labdarúgásban. Sajnos azonban látni kell, hogy az egyesület egyre lehetetlenebb helyzetbe kerül, így az általam eltervezett szakmai munkát immár nem tudjuk elvégezni, sem az alaposan megcsappant létszámú utánpótlásban, sem a felnőtt korosztályban. Nem használhatjuk a városi stadiont, egyáltalán nem tudunk edzeni, nem tudjuk egyben tartani a keretet.

Kiállnak vasárnap

A szakvezető hozzáfűzte: ebben a helyzetben részéről vállalhatatlan volt a folytatás, hiszen ilyen körülmények között nem tud segíteni a klubnak. Köszöni azonban a támogatást és bízik benne, hogy a klub jövője biztosított lesz a jövőben.

Szerdán Gál László ügyvezető azt közölte lapunkkal, hogy csütörtökön döntenek az új edző személyéről. Azt is elmondta, hogy a csapat ki fog állni a hét végi, észak-borsodi rangadón, amelyen vasárnap idegenben a Putnok FC lesz az ellenfelük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!