Mezőkövesd Zsóry FC

2019.11.11. 13:00

Szappanos két büntetőt is hárított

Kapusának köszönhette, hogy nem kapott ki Zalaegerszegen a Mezőkövesd.

Kolodzey Tamás

Zivzivadze (fehérben) szerezte a mezőkövesdiek gólját

Forrás: ZTEFC.HU

Az NB I-es bajnokság 12. fordulójára nem változtatta meg előző heti együttesét Kuttor Attila. Kassai Viktor játékvezető pedig 322. élvonalbeli meccsére készülődött, így hazai csúcstartóvá lépett elő.

Megint Zivzivadze

Kiegyenlített első félidőt láthatott a közönség. Sokáig mindkét együttes szívósan védekezett, igéretes lehetőségek alig akadtak, bár ha Pekár lövés helyett az átadást választja, jobban jár. A vendégek a középpályán enyhe fölényt harcoltak ki, a labdát is többer birtokolták, de az első ziccert mégis a hazaiak hagyták ki. A szünet előtt Zivzivadze szokásos helyzetfelismerése és megoldása gólt hozott a vendégek „konyhájára”, ezzel a lélektani előny a borsodiak oldalára billent.

A szünet után hamar egyenlíthetett volna az együttes, amely 11-eshez jutott. Ekkor lépett munkába Szappanos (mint a lefújáskor kiderült, a találkozó hőse), aki parádés vetődéssel óvta meg hálóját a góltól. Ez nem szegte a hazaiak kedvét, akik továbbra is többet kezdeményeztek, lendületben maradtak, erőteljes akciókat vezettek. Nyomásuk góllá érett, majd nagy taktikai és fizikai harc foly a pályán a győztes gólért. A sikerhez sorra vezették az akciókat, a vendégek védelme ugyan egy ideig szokás szerint állta a sarat, aztán negyedóra elteltével góllá érett a hazaiak nyomása. Az egyenlítést követően kiegyenlítetté vált a mérkőzés, mindkét fél győzelemre törően futballozott, és mivel újabb gól nem esett, maradt az 1–1.

Újra kivédte

Persze nem volt azért ilyen egyszerű a „történet”. Szappanos a második büntetőt is megfogta, ilyenre pedig ritkán akad példa az élvonalban. A 92. percben pedig Bobál G. kihagyta a kihagytatlant, közvetlen közelről emelt fölé, így az átlagos, de helyenként jó iramú és küzdelmes összecsapás pontosztozkodással ért véget.


Zalaegerszegi TE FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (0–1)

Zalaegerszeg, 2780 néző. V.: Kassai (Szalai B., Szécsényi – Berke, Zierkelbach).

Zalaegerszegi TE FC: Demjén (5) – Kocsis G. (5), Lesjak (5), Bolla (5), Bobál D. (5) – Mitrovic (6), Bedi (5) – Babati (6), Stieber (6), Radó (5) – Bobál G. (6). Vezetőedző: Dobos Barna.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (8) – Farkas D. (5-2=3), Pillár (5), Katanec (5), Silye (5) – Cseri (5), Karnitsky (5), Berecz Zs. (5), Pekár (5) – Nagy D. (5), Zivzivadze (6). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Babati helyett Ikoba (5) az 54., Pekár helyett Vajda S. (–) a 71., Nagy D. helyett Vadnai (–) a 84., Radó helyett Grumics (–) a 89., Cseri helyett Sajbán Máté (–) a 89., Bolla helyett Holodjuk (–) a 91. percben.

Sárga lap: Farkas D. a 18., Silye a 31., Babati a 43., Lesjak a 44., Katanec a 47., Radó a 83., Berecz Zs. a 91. percben.

Kiállítva: Farkas D. a 81. percben.

Gólszerző: Zivzivadze (0–1) a 40., Bobál G. (1–1) a 60. percben.

Dobos Barna: – Az első félidő kiegyenlített volt, annak ellenére, hogy elkövettünk olyan védekezési hibákat, amelyekből egyet ki tudott használni az ellenfél. Akkor is ki-ki mérkőzés volt, mindkét oldalon lehetőségekkel. A második játékrészben próbáltunk szerkezetet váltani, jól sikerült a két ékre való átállásunk is. Kialakítottuk a ziccereinket, a két tizenegyesről nem is beszélve, így nagyon közel voltunk a győzelemhez.

Kuttor Attila: – Két jó csapat mérkőzésén, idézőjelben igazságos döntetlen született, mondom ezt úgy, hogy két tizenegyese volt az ellenfélnek. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű feladatunk, mert jó csapat a Zalaegerszeg, a táblázaton elfoglalt helye ellenére. Azt gondolom, ezen a mérkőzésen mindent figyelembe véve, ez volt a maximum, amit kihozhattunk belőle.


Percek, események

40. perc: Nagy D. bal oldali beadása Lesjakon felderdült, majd Zivzivadzéhoz került. A csatár Bedi őrizetében átvette a labdát, majd az ötösről ballal a kapu jobb oldalába helyezett, 0–1.

48. perc: Katanec 16-oson belüli, Bobál G.-vel szemben elkövetett szabálytalanságát 11-essel honorálta. Babati jobb alsó sarokra tartó lövését Szappanos remek vetődéssel kiütötte.

60. perc: Bobál G. első lövése Berecz Zs.-ről előre pattant, a játékszer ismét Bobál G. elé került, aki szemből, 7 méterről, ballal félmagasan a kapu jobb oldalába helyezett, 1-1.

83. perc: Farkas D. a mezénél fogva húzta vissza Radót – ezért megkapta második sárgáját, utána pedig a pirosat –, a játékvezető ismét a büntetőpontra mutatott. Radó középre, a léc alá célzott, de mivel Szappanos megérezte, hogy nem kell elmozdulnia, a hálóőr számára ajándék volt a labda, melynek megszerzése után óriási ünneplésben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!