NB III

2019.11.19. 12:30

Ózdi foci: van, aki már fodrász, kőműves, futár

Az NB III-as ózdi labdarúgócsapat nem tudott kiállni Putnok vendégeként, a hét végén.

Molnár István

Gábor Lukács (jobbra, 11) a DVTK tartalék elleni mérkőzésen

Forrás: Illusztráció/ÉM

Miután csak öt labdarúgó (Gál Benedek, Gál Szabolcs, Zöllei Tibor, Tasi Dominik, Palkó András) jelent meg a vendégek részéről, elmaradt a múlt vasárnap délutánra kiírt Putnok FC – Ózdi Kohász SC mérkőzés a labdarúgó NB III Keleti csoport 15. fordulójában. A látogatóknál egyébként is hetek óta nagy gondok vannak, hiszen infrastruktúrális hiányosságok miatt nem használhatják a városi stadiont, így a hazai összecsapásaikat hol Jászberényben, hol Hatvanban tudták le. Ezen felül az MLSZ 11 büntetőpontot is levont a klubtól, miután a Bozsik-program kötelező rendezvényein nem tudott kiállítani csapatot. Ráadásként a múlt héten a korábbi szövetségi kapitány, a vezetőedző Várhidi Péter is elköszönt az ózdiaktól, a problémákra hivatkozva.

Megunták a hitegetést

Vasárnap az egyik játékos, Gábor Lukács a közösségi oldalon intézett nyílt levelet a szurkolókhoz, ecsetelve a jelenlegi helyzetet. Hétfőn megkereste lapunk ez ügyben.

– Nagyon sajnálom, hogy ezekről a dolgokról kell beszélnem, mert állítom, hogy ha minden rendben lenne Ózdon, akkor most az első hatban lennénk, és lelkesen várnánk az NB I-es Kaposvár elleni kupameccset, miként sok száz, ezer szurkolónk – mondta a középpályás, aki idén augusztus közepén igazolt át az ózdiakhoz az NB II-es Kazincbarcikai SC-től. – Nagyon jó volt a hangulat, amikor odakerültem, Várhidi Pétert mindenki szerette, sokszor hallottuk, olvastuk, hogy az ő csapata kapott ki, amikor kikaptunk, de ő is csak belekerült egy helyzetbe, miként mi is. Amikor rendesen részt tudtunk venni edzéseken, akkor hét mérkőzésen keresztül nem szenvedtünk vereséget...

A 20 esztendős futballistát arra is kértük, részletezze a szituációt, a problémát.

– A játékosok megunták a sok hitegetést, hogy tartoznak nekik, nekünk... – közölte Gábor Lukács. – Sok ember már otthonról hozta el a pénzt, de nem kapott vissza semmit... Pár hete emiatt született meg az a döntés a részünkről, hogy csak a meccsekre jövünk össze. Gál László elnök kért bennünket, hogy vigyük végig az őszt, és ígérte, hogy megpróbál pénzt szerezni, és rendezni a tartozást. Mi azt mondtuk, hogy rendben, de addig is az utazási költségeket térítse meg, mert saját autókkal megyünk, mentünk. Azóta mindenki ott edzett, ahol tudott, én például lehetőséget kaptam erre Barcikán. Azért álltam ki a nyílvánosság, a szurkolók elé, mert bizonyos emberektől megkaptuk, hogy zsoldosok vagyunk, bennünket csak a pénz érdekel, és ez rosszul esett. Azt akartam, mindenki lássa a helyzetet, hogy hónapok óta nincs fizetés, és nem igazán látom annak az esélyét, hogy ez rendeződjön, ezért meg is tettem a szükséges jogi lépéseket.

KBSC vagy külföld?

Gábor Lukács hozzáfűzte, pillanatnyilag Kazincbarcikán lakik, a párja ugyanis a városban dolgozik.

– Van, aki elment már kaszinóba dolgozni, van, aki fodrásznak, sírköveshez, kőművesnek, vagy éppen futárnak... – nyilatkozta a labdarúgó. – A szabályok értelmében – mivel ebben a szezonban már játszottam két klubban, és harmadikban nem lehet – számomra két út lehetséges: a szerződésbontás után visszakerülök a KBSC-hez, kaptam arra vonatkozó ígéretet, hogy erről majd leülünk beszélgetni a barcikai vezetéssel. A másik külföld. Van érdeklődés, de nem tudni, hogy ez miként alakul. Nekem nagyon fontos a foci, ez ad örömet, remélem, hogy rövidesen rendeződik minden, és csak erre kell majd koncentrálnom.


A Magyar Kupában: Putnokon?

Amint az ismert, az ózdi együttes még ,,áll„ a Magyar Kupában, és a legjobb 16 közé jutásért az NB I-es Kaposvári RFC-vel kellene megküzdenie, mégpedig december 4-én, szerdán 12 órától. Mivel az észak-borsodiak hazai létesítménye nem felel meg az osztály kívánalmainak (mostanság a hazai NB III-as összecsapásaikat Hatvanban rendezték), és a szabályok értelmében olyan besorolású pályán kell játszaniuk a kupameccset, mint amilyenen a bajnoki találkozóit, így biztos, hogy nem Ózdon lesz ez a csata – már ha lesz, aki kiálljon. Értesüléseink szerint Putnokon rendezhetik meg ezen mérkőzést, bérleti díj ellenében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!