Vegyész RC

2019.11.11. 14:00

Hatból hatnál jár a Vegyész

Közel kétórás nagy csatában tartotta otthon a 3 pontot a VRCK a Kecskeméti RC ellen.

Berecz Csaba

Simán nyertek a kazincbarcikaiak

Fotó: Ádám János

A férfi röplabda NB I alapszakaszában, az A-csoport 5. fordulója keretében a Vegyész RC Kazincbarcika együttese a nyáron majdnem megszűnt Kecskeméti RC gárdáját fogadta tegnap este. A hazaiak száz százalékos teljesítménnyel, ötből öttel várták a meccset, az alföldi együttes pedig három győzelme mellett eddig csak a MAFC-BME vendégeként kapott ki, de pontot akkor is szerzett, mivel az a meccs 3:2 lett.

28-26-tal

A vasárnapi összecsapáson Blázsovics szélső ütőből szerezte az első pontot, de aztán a vendégek következtek (1-3), akik a hálónál jobban dolgoztak, és pontosabb volt az előkészítő munkájuk is (3-6). Mivel a folytatásban is koncentráltabb volt a kecskeméti együttes a VRCK szakvezetője 7-10-nél időt kért, és ez mintha ez használt volna. Jobban találták az ütésekkel a pályát a hazaiak, és a sáncmunkájuk is javult valamennyit, így 16-nál utolérték ellenfelüket. Ezután viszont újabb két vendég pont született, és emiatt második idejét is kikérte Marek Kardos, majd 19-19-nél a túloldalon kollégája is szünetre hívta csapatát. A hajrában fej, fej mellett haladtak a felek, egy pontnál nagyobb előnyt egyik gárda sem tudott szerezni, egészen 26-26-ig, ami után Blázsovics előbb egy eredményes szélső ütést követően egy jó, egyszemélyes blokkot is bemutatott (28-26).

A második szettet is jobban kezdte a kecskeméti gárda, a hazaiak 6-5-nél jutottak először előnyhöz. Izgalmas volt a mérkőzés, hiszen 2-4 után egyik csapat sem tudott eltávolodni a másiktól egy egységnél többel. Egészen addig, amíg 12-11-nél Blázsovics el nem helyezett egy ászt. Mivel ezután szélső ütőben rontott a Kecskemét, edzőjük időt kért (14-11). Csakhogy Árvának szélen jól ment, és amikor Blázsovics beverte a labdát a vendég térfélre, újabb alföldi időkérés jött (20-15). A szusszanást követően már csak el kellett araszolnia VRCK-nak az újabb szett sikerig a támadószellemű, de ennek a játékrésznek a második felében több hibával játszó ellenféllel szemben (25-18).

Kecskeméti részsiker

A harmadik menet elején a Vegyésznek kellett kapaszkodnia, 7-nél érték be a vendégeket, a vezetést viszont nem sikerült átvenniük. Sőt! 12-12-nél Qepa majd Deliu pontjai következtek, aztán pedig hazai időzés. És ez is használt, rövid időn belül 16-16-ra módosult az eredmény, majd az egyébként remekül játszó Pesti pontatlan ütése után már a hazaiaknál volt az előny. Nem sokáig, mert jött fordulat, majd az újabb VRCK pauza (17-19). 20-nál azonban ismét együtt volt a két csapat. Ekkor, a meccs talán legszebb labdamenete Braga pontjával zárult, majd az ezt követő kecskeméti időkérés után újra egál lett. A nagy izgalmak közepette, 22-22 után vendég pontok jöttek, ami elvezette őket a játszmagyőzelemhez, a dobbal felszerelkezett kecskeméti szurkolók nagy örömére (23-25).

Összeszedettebb volt a negyedik menet elején a hazai gárda, és 1-2 pontos, korán megszerzett előnyüket tartani tudták. 10-8-nál Pesti pontatlansága és Blázsovics bombája négyre távolította el egymástól a feleket, jött is a vendég időkérés (12-8). Aztán a hazai fór két egységnyire olvadt (13-11), de a folytatásban ennél közelebb nem tudott kerülni ellenfeléhez a Kecskemét. Amikor pedig vendég kézről a csarnok tetejére pattant a labda, újabb alföldi időkérés jött (21-17). Ám Árva blokkja és szélső ütése a VRCK-t tolta a győzelem felé (23-17), és a sikert a legjobb kecskeméti, Pesti pontatlan ütésével érte el a barcikai gárda (25-17).


Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 3:1 (26, 18, -23, 17)

Kazincbarcika, 600 néző. V.: Adler, Sík.

Vegyész RC Kazincbarcika: Juhász P. 8, Páez 4, Péter M. 2, Blázsovics 16, BRGA 17, ÁRVA 18. Csere: Vitko (liberó), Csizmadia. Vezetőedző: Marek Kardos.

Kecskeméti RC: Vaiopoulos 9, GACS 15, PESTI 17, Krupánszki 4, Deliu 3, Qepa 6. Csere: Deák (liberó), Szabó B. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Marek Kardos: – Hosszú hét van mögöttünk, rengeteget edzettünk, ezért jó egy ilyen sikerrel befejezni ezt a ciklust. Minden játszma végén fegyelmezettek voltunk, csak azt nem értem, hogy a szettek elején ez miért nem volt így. Most vár ránk a nemzetközi színtér, egy török túra, amit túl kell élni fizikailag, aztán pedig folytatjuk itthon a munkát.

Dávid Zoltán: – Az első szettnek komoly lélektani hatása volt, hiszen aki megnyer egy ilyen hosszú játszmát, az általában a másodikból is jobban jön ki. Az első három hónapban nem küzdöttünk a győzelemért, ma igen, de egyből nem fogjuk visszakapni az akkor eltékozolt lehetőségeket. A lényeg, hogy megtettük az első fontos lépést a felé, hogy harcos csapattá váljunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!