Birkózás

2019.10.17. 19:30

Nekünk fillérekért

Úgy érezték magukat, mint itthon a nyolcvanas években.

Kolodzey Tamás

A grúz főváros

Fotó: Németh András

Grúzia fővárosában jártak a diósgyőri öregfiúk, akik a veterán birkózó-világbajnokságon szerepeltek.

Kínaiak építik

– Nagyon fejlett és nagyon szegény városrészeket láttunk – mondta Lakatos Győző, aki ötödik lett kor- és súlycsoportjában. – A lakónegyedeket a kínaiak építik, a hibrid gépkocsikat, amelyekből „milliónyit” láttunk, Japánból és Kínából importálják. Az útjaik jók, de a közlekedési morál a magyarhoz képest szó szerint rettenetes. A két és fél milliós városban óriásiak a távolságok, az öt-hat sávos utak azonban elnyelik a forgalmat. Az öltözködésre az európai stílus is jellemző, divatos ruhák kaphatók, de drágák.

A DVTK versenyzője és edzője említett néhány számot:

– Parkolóóra csak a repülőtéren van, egy órára átszámítva száz forintot kérnek. Amikor nyolcan elmentünk ebédelni, és a levesektől kezdve a salátákig mindenből nagy adagot fogyasztottunk, kilencezer-ötszáz forintot fizettünk úgy, hogy ebben még italokat is kértünk. Amikor reggelire vettünk lekváros buktát, ötven forintot fizettünk, a háromliteres ásványvíz megint százötvenet kóstált. A sört az üzletekben és az éttermekben ugyanazon az áron értékesítik. A piacon minden van, ami szem-szájnak ingere, nekünk szintén „fillérekért”. Szóval úgy éreztük magunkat, mint itthon a nyolcvanas években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!