MVLC

2019.10.30. 12:30

Egy másik kategóriás olasz csapat

Szerdán 20:30-tól Bresciában játssza az Ek-negyeddöntő első találkozóját a miskolci vízilabdacsapat.

Molnár István

A PannErgy-MVLC (fehérben) ma Bresciában játszik

Fotó: Kozma István

Két, sikeresen megvívott csoportkör (Málta, Horvátország) után a 4+4 közé jutott az Európa-kupában a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabdacsapata. A szeptember végi, második csoportselejtezőből négy együttes lépett tovább – a miskolciak mellett az Eger, az Ortigia, illetve a Mataro – és hozzájuk csatlakozott a Bajnokok Ligájától elbúcsúzott Vouliagmeni, Team Strasbourg, CSM Digi Oradea, Brescia „négyes”. Aztán a sorsolás után kiderült, hogy a miskolciak ezen utóbbi klubbal, az olaszokkal csapnak össze az elődöntőbe kerülésért. A tények kedvéért: az MVLC, amennyiben sikerrel venné ezt a párharcot, akkor beállítaná a klubcsúcsot, ugyanis a 2017/2018-as szezonban az orosz Volgográd hasonló szakaszban való kiejtése révén már eljutott ezen kupában a legjobb négyig (ami után aztán a Ferencváros jobbnak bizonyult náluk).

Stojanovic: kiderül

De visszatérve a mostani csatára: a borsodi alakulat már hétfőn elindult Olaszországba, a budapesti éjszakázás előtt azonban még edzettek egyet a Ferencvárossal. Misicék Milánó érintésével érkeztek meg kedden Bresciába, ahol délután tréningeztek, ám még ma délelőtt is lesz egy átmozgató jellegű edzés a helyszínen. Az összecsapáson 20.30-tól indul útjára a labda.

– Szombaton este még örültünk annak, hogy a Pécsen túljutottunk, és bekerültünk a négy közé a Magyar Kupában, de a meccset követő megbeszélésen elmondtam a csapatnak: ezt most már tegyük félre, és koncentráljunk a Bresciára – jelentette ki lapunknak Vidumanszky László, az MVLC vezetőedzője, aki azon kérdésünkre, hogy mi a helyzet az MK-visszavágón hiányzó Lőrincz-cel és Stojanoviccsal, ezt mondta: – Lőrinczet vasárnap megműtötték vakbélre, minden rendben van, jelenleg pihen. Majd kiderül, mennyit javul az állapota, és esetleg játszhat-e a visszavágón. Stojanovic sérült volt, meglátjuk, hogyan bírja a terhelést, de hogy kik kapnak sapkát, azt csak a meccs előtt döntöm el.

Világbajnok kapus

A PannErgy nyolc napon belül a negyedik összecsapását vívja. És hogy ezt miként bírja a gárda?

– Próbáltuk beosztani az erőnket, a medencében nagyjából sikerült, de a utazás sokat kivett belőlünk, hiszen elmentünk előbb a Ferencvároshoz bajnokit játszani, hazajöttünk, utána leutaztunk Pécsre kupázni, onnan hazajöttünk, most pedig Olaszország… – közölte Vidumanszky László. – Tehát erőben bírjuk, inkább pszichésen volt nehezebb. Az előző három mérkőzés gyakorlásnak kifejezetten jó volt a mostani meccsre. Voltak nagyon szép momentumaink, góljaink, amiket lőttünk, de hozzá kell tenni, hogy az ellenfelek is szép találatokat szereztek ellenünk. Némelyiket meg lehetett volna akadályozni, máshogy rákészülni egy-egy támadásra. Ezekből kell, kellett tanulni.

A mostani rivális Brescia sorra nyeri a bajnokijait az olasz élvonalban, legutóbb Rómában verték 17–6-ra a Laziót.

– Mindezt úgy, hogy a második félidőt 11–2-re hozták – egészítette ki mindezt Vidumanszky László. – Két olasz klubbal már játszottunk, a Posillipóval, illetve az Ortigiával, mind a kettőt legyőztük, igaz, a Brescia más kategóriába tartozik. Ez a csapat nem az, amelyik volt tavaly, történt sok változás náluk, de az a hét-nyolc ember, akik hosszabb ideje ott vannak, és akik tapasztaltak, azok maradtak. A játékosaik ismertek vagy az olasz válogatottból, vagy pedig a BL-ből: Alesiani, Figari, Bertoli, Nora, Presciutti vagy a világbajnok kapus, Del Lungo, mind jól csengő nevek a pólóban, van két légiósuk is, egy görög és egy horvát vízilabdázó. Se félve, se nagyképűen nem szabad játszanunk, mert mind a kettő vissza tud ütni. Jelenleg, ahogyan mondani szokták, ötven százalék az esély a továbbjutásra. Az első meccsen nekik kell jönniük, rajtuk van a nyomás, nem nekünk van veszíteni valónk, hanem nekik.

Az MVLC szakvezetője megemlítette azt is, hogy a Brescia edzője, Alessandro Bovo ellen még játszott az 1992-es barcelonai olimpián…

A visszavágót november 9-én, szombaton 19 órától rendezik Miskolcon.

A további negyeddöntők

Szerda, 15.00 (Siracusa): CC Ortigia (olasz) – NC Vouliagmeni (görög)

Szerda, 18.30 (Eger): ZF Eger (magyar) – Team Strasbourg SNS (francia)

Szerda, 19.00 (Nagyvárad): CSM Digi Oradea (romániai) – Quadis CN Mataro (spanyol)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!