Mezőkövesd Zsóry FC

2019.09.16. 12:30

Zivzivadze kettőt hintett a pokolban

Vendégként szerzett újabb három pontot szombaton délután a Mezőkövesd Zsóry FC.

Kolodzey Tamás

Az első félidő után kiállított Karnyicki szabadít fel a mozgalmas meccsen

Forrás: Magánarchívum

Az NB I. hatodik fordulója keretében Kisvárdára látogattak a fürdővárosiak. Mivel a sárga-kékek korábban hazai környezetben kikaptak a Paksi FC-től, várható volt, hogy Kuttor Attila vezetőedző alaposan átgondolja kezdőcsapatát, és változtatásokat fog eszközölni. Ezt meg is tette, hiszen kihagyta Katanecet, helyére Nesterovot jelölte, továbbá bizalmat szavazott Silyének és Vajda S.-nek is.

Páros kiállítás

Az egyesek szerint rangadóvá előlépett meccs első húsz perce nagy vendégfölény jegyében telt. Cseriék beszorították a hazaiakat, akik nem találták a helyüket, és az volt a csoda, hogy a 12. percig kihúzták kapott gól nélkül. A kövesdiek grúz támadója bizonyította, hogy jó érzéke van a gólszerzéshez, ugyanis pompásan ismerte fel lehetőségét, vércse módjára csapott le a labdára. Az előny megnyugtatta a borsodiakat, akik a szokásos játékukat nyújtották. Hátul jól zártak, a középpályán ügyesen adogattak, a széleken lévők is segítették az akciókat, az ékek pedig gyakran szakadtak el és hozták nehéz helyzetbe a szabolcsiakat. A kisvárdaiak nem találták ennek a harcmodornak az ellenszerét, egyetlen ziccerük sem hozzájuk fűződött, hanem Silyéhez, aki csaknem öngólt vétett: fel akart szabadítani, de a labda a combjáról a jobb kapufára, majd az alapvonalon túlra perdült. A 34. percben majdnem megduplázta fórját a matyó alakulat, a gólra éhes Zivzivadze elől azonban Melnyiknek sikerült az alapvonalon túlra kanalaznia. Az első félidő végét jelző síp után olyan dolgok történtek a pályán, amelyekkel várhatóan még foglalkoznak majd az MLSZ illetékes testületei. Mindenki mindenkivel szóváltásba került, de még az ismétlések többszöri megtekintése után sem volt világos, hogy a nagy lökdösődésben kik ütöttek vagy haraptak (mert a hírek szerint ez bekerült a játékvezetői jelentésbe). Akik már bevonultak azok is visszatértek, majd az összes szempár Bognár T.-t figyelte. A sípos magához rendelte Grozavot és Cserit: számukra sárgát mutatott, majd a másik zsebéhez nyúlt, és Culakasznak meg Karnyickinek pirosat adott, így tíz–tíz emberre fogyatkoztak a csapatok, miközben félő volt, hogy a tumultusban nem csillapodnak le a kedélyek.

Tischler: gól és kapufa

Az öltözőben bizonyára számba vették további lehetőségeiket a trénerek, ugyanis mindketten cserére határozták el magukat. A szárnyaszegett Master Good mestere támadót vitt be, míg előnyük birtokában Kuttor Attila úgy gondolta, hogy az egyik csatárát középpályásra cseréli. Senki nem várta, hogy Miriuta húzása rögtön gólt eredményez, a robusztus Tischler ugyanis nagyon hamar egyenlített, és nyílttá tette a küzdelmet. A vendégek nem ijedtek meg, és a kontrákra épített taktikájukkal szokás szerint az alkalomra vártak. Vajda S. mesteri kiugratása után Zivzivadze megint együttesét juttatta fórhoz, és ekkor már érezni lehetett, hogy a paprikás pokolból elviszi a három pontot az élmezőnyhöz tartozó alakulat. A Kisvárda szinte semmit nem tudott tenni a jól tömörülő védelemmel, és amikor a kövesdiekhez került a labda olyan akciókat vezettek, amelyek mindegyike góllal kecsegtetett. Zivzivadze végleg feltehette volna az i-re a pontot, de két ziccert hagyott ki. A 71. percben például már csak Felipével állt szemben, át akarta emelni a labdát a portáson, de mozdulata nem jött be. Az otthoniak csak Tischlerben bízhattak, a csatár a 75. percben megint fejelt, próbálkozását azonban Szappanos és a felső léc együttes erővel mentette. A hajrában ugyan felszívta magát a Kisvárda, ezzel azonban semmire nem ment, így amikor elhangzott a hármas sípszó, a kövesdi oldalon törhetett ki az örömünnep. A mérkőzés utáni krónikához tartozik Cseri játéktéren kívüli inzultálása, a most is jól játszó támadó középpályást néhányan helyben akarták hagyni, ez nem jött össze nekik, és végül biztonságban hagyta el a stadiont és a várost a már 15 ponttal rendelkező Mezőkövesd Zsóry FC.


Jegyzőkönyv

Kisvárda Master Good – Mezőkövesd Zsóry FC 1–2 (0–1)

Kisvárda, 2520 néző. V.: Bognár T. (Buzás, Medovarszki – Berke, Pillók)

Kisvárda Master Good: Felipe (5) – Melnyik (5), Kravcsenko (5), Ene (5), Protics (6) – Cukalasz (5–2= 3), Lucas (5) – Sassá (5), Karaszjuk (5), Kovácsréti (4) – Grozav (4). Vezetőedző: Miriuta László.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (6) – Eperjesi (6), Pillár (5), Nesterov (6), Silye (6) – Cseri (6), Berecz Zs. (5), Karnyicki (5–2=3), Vajda S. (6) – Zizivadze (7), Nagy D. (5). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Sassá helyett Tischler (6) a 46., Nagy D. helyett Bertus (5) a 46., Silye helyett Vadnai (5) az 54., Karaszjuk helyett Bumba (–) a 71., Melnyik helyett Hej (–) a 84., Cseri helyett Takács T. (–) a 88. percben.

Sárga lap: Karnyicki a 37., Grozav a 45+2., Cseri a 45+2., Lucas a 83., Tischler a 88., Takács T. a 92. percben.

Kiállítva: Cukalasz a 45+2., Karnyicki 45+2. percben.

Gólszerzők: Zivzivadze (0–1) a 12., Tischler (1–1) a 48., Zivzivadze (1–2) a 63. percben.

Vasile Miriuta: – Az első tizenöt perceben nem voltunk a pályán, ez gólt ereményezett a vendégeknek. Nem figyeltünk a szögletnél, fegyelmezetlen volt a csapatom. Tischler Patrik révén egyenlítettünk, jól is játszottunk, majd sajnos egy mélységi passzal megvertek minket a mezőkövesdiek. Egyéni hibák okozták a vereségünket. Gratulálok a Mezőkövesdnek a győzelemhez, megérdemelten nyertek.

Kuttor Attila: – Voltak nehéz pillanataink a találkozón, de remekül helytálltunk. Ennek a gyümölcse az lett, hogy megnyertük a találkozót. Bőven voltak lehetőségeink, jól teljesített a csapat, megérdemelt három pontot szereztünk. Egy csapat nem tíz-tizenöt emberből áll, hanem csaknem ötven főből, akik valamennyien együtt dolgoznak a cél érdekében. Ez hívják igazi csapatmunka.


A gólok története

12. perc: Cseri szögletből laposan lőtte be a labdát, a védők egymásra vártak, Zivzivadze ezt ismerte fel, megelőzte a hazaiakat és az ötös közeléből, 6 méterről, egyből a jobb alsó sarokba helyezett, 0–1.

48. perc: Protics balról magasan ívelt a kapu elő. A csereként beállt Tischler pedig 5 méterről, Pillárt megelőzve, szép mozdulattal, előrevetődve bólintott a háló jobb oldalába, 1–1.

63. perc: Vajda S. ugratta ki Zivzivadzét, aki átvette a labdát, betört a tizenhatoson belülre, lerázta Enét, aki megpróbálta akadályozni, majd jobbról, 11 méterről úgy lőtt a kapu jobb odalába, hogy a játékszer Felipét érintve perdült a kapu jobb oldalába, 1–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!