18. Miskolci Barátság Maraton

2019.09.19. 14:30

Szeptemberi „barátság”

Vasárnap immár 18. alkalommal rendezik meg a Miskolci Barátság Maraton futóversenyt.

Berecz Csaba

A Barátság Maratonon az idén is több százan futnak majd Miskolc belvárosában

Forrás: ÉM-archívum

A Miskolci Barátság Maraton 2019 elnevezésű nemzetközi utcai futófesztiválra vasárnap került sor a megyeszékhely belvárosában. A verseny keretében a rendezők, a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a miskolci Marathon Club hat egyéni és egy váltó számot kínálnak a futóknak az 5,27 km-es körpályán.

Teljes

– A város teljes politikai és szakmai vezetését tudhatjuk magunk mögött, mint fővédnökök és védnökök – jelentette ki Katona Ferenc, a verseny szervezőbizottságának vezetője a futófesztivál tegnapi sajtótájékoztatóján. – Ez a hetedik alkalom, amikor Miskolc belvárosában rendezzük meg a Barátság Maratont. Ezúttal több rendezvény is lesz ezen a napon a belvárosban, úgy mint termelői nap, mazsorettfesztivál, autómentes nap. Ezen események miatt nagyobb mozgás várható a belvárosban, ezért fokozottabban kérjük az ott lakók, az arra közlekedők türelmét a lezárások miatt. Az útvonal a megszokott, és a fesztivál kapcsán sok meglepetéssel készülünk.

Az önkormányzati képviselő lapunk azon kérdésére, hogy miért hozták előbbre az elmúlt években októberben, azt megelőzően novemberben megrendezett versenyt szeptemberre, azt felelte, hogy ilyenkor jobb időjárási körülmények várhatók, és a mert a futók versenynaptárában ide lehetett beilleszteni ezt a programot, de azt is hozzátette, hogy ez egy próbaév, amit majd értékelnek, és eldöntik, hogy esetleg jövőre visszategyék-e szezonzárónak októberre.

A tájékoztatón jelen volt dr. Szekeres Áron a Joyson képviseletében mint az egyik táv névadója, ő többek között azt mondta, hogy ez a második év, amikor támogatják a Barátság Maratont, és hozzátette, hogy reményei szerint a 2200 fő munkavállalójuk, illetve családtagjaik közül sokan döntenek majd úgy, hogy részt vesznek ezen a programon. A cég által támogatott félmaratoni versenyszám része a tavaly indított sorozatnak, mely a névadó főtámogatót megjelenítve a ,,Miskolc-Joyson Félmaraton Tour” nevet viseli (az idei sorozatban ez a negyedik állomás a tervezett hatból).

Helyszíni nevezés

– Az előnevezést a múlt hét végén zártuk le, 600 fő körüli induló regisztrált eddig, de az elmúlt évek tapasztalatai azt mondatják, hogy ez a létszám még nőni fog, ugyanis helyszíni nevezésre is van lehetőség. Úgyhogy valószínűleg összejön majd a korábbi időszak 800-1000 fő közötti rajtolója – mondta Szűcs István, a verseny egyik szervezője, ötletgazdája. – A mezőny ezúttal is nemzetközi lesz, dél-afrikai, szlovák és ukrán futók jelentkeztek be. A sportbaráti kapcsolatok ápolása, illetve kialakítása okán meghívtuk az eperjesi és kassai rendezői és futóbarátainkat is, akikkel hosszú távon szeretnénk együttműködni. A verseny rajtjai egymás után lesznek, előbb a hosszabb táv indulói kezdenek, azért hogy a végén ne egyedül körözzenek kint a pályán, hanem mindig legyen velük valaki, a rövidebb távok teljesítői, akik húzzák magukkal őket.

Helyszíni nevezésre, valamint az előnevezetteknek rajtszám- és pólóátvételre szombaton 15.00–18.00 között, a népkerti sportcsarnok előtt, és a verseny napján, vasárnap 8.00 és 10.00 között a népkerti sportcsarnokban lesz lehetőség. A versenykiírás, a nevezési feltételek megtalálhatók a www.maratonclubmiskolc.hu honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!