Kézilabda NB II.

2019.09.25. 12:30

Összeszokottabb, érettebb

A vasutas röplabdázók szerdai, hazai Magyar Kupa-összecsapással nyitják meg az új évadot.

Molnár István

Az MVSC-MVSI csapata

Forrás: A csapat fotója

Tavaly az utolsó helyen végzett a női röplabda NB II. Keleti csoportjában az MVSC-MVSI csapata. A gárda szerdán elkezdi a 2019/2020-as szezont, igaz, még nem a bajnokságban, hanem a Magyar Kupa selejtezőjével.

– Az előző pontvadászatban nem voltak, nem lehettek nagy elvárásaink, már csak azért sem, mert a 2018/2019-es bajnokság indulása előtt többen távoztak tőlünk, és mindez rányomta a bélyegét a szereplésünkre – mondta Kerekes Attila szakosztályvezető. – A fiatalok még nem voltak teljesen harcedzettek, de annak a sikertelen szezonnak is voltak pozitívumai. Például az, hogy sok olyan csapattal partiban voltunk, amelyek legyőztek bennünket. Általában a szettek hajrájában, húsz pont felett fogyott el a szellemi tőke, ilyenkor lépett be a rutin a másik oldalon, a rutintalanság a mi oldalunkon. Ezért is ez volt a legnagyobb feladata a nyárnak, az idei felkészülésnek, hogy ezeket megoldjuk. Akik már tavaly is velünk voltak, belerázódtak a játékba, szerintem sikerült megtalálni a megfelelő megoldásokat az úgynevezett kritikus helyzetekre, hogy azokban jobb megoldások szülessenek.

Akár a dobogóra is

A szakosztályvezető hozzátette: a kispadon, az edzői szerepben nem történt változás, idén is Surányi István fog ülni a tréneri „székben”.

– István jó szakember, a lányokkal remekül kijön, de természetesen ha kell, bárhol, bármiben, akkor segíteni fogok – közölte Kerekes Attila. – A csapat tovább fiatalodott, a keretet jelenleg 13 lány alkotja, egy volt játékosunk visszatérésében még nincs végleges megállapodás. A 2019/2020-as évadra nem tűztünk ki kötelező célt, bár mint jeleztem: a társaság mostanra összeszokottabb, érettebb, így azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a csoportban dobogós helyet szerezzünk, de az elsődleges feladatunk pillanatnyilag a fiatalok képzése, nevelése. Valamikor, pár év múlva esetleg ki lehet tűzni az osztálylépést, de most még nem.

Megtudtuk a szakosztály irányítójától, hogy a bajnoki meccsek helyszíne a Herman Ottó Gimnázium tornacsarnoka lesz, azonban a Magyar Kupában a Csokonai úti létesítményben játszanak. Ez utóbbi csarnok méretben nem megfelelő, azonban az MK-ban, egy bizonyos szakaszig, lehet benne összecsapást rendezni – így a mai, TF elleni mérkőzést is.

A klubhoz kapcsolódik, hogy az előző hét végén bonyolították le a Kubikban a Szlovák Aurél-emléktornát. Amint az ismert, „Ari bácsi” korábban játékosa, edzője és szakosztályvezetője is volt az MVSC-nek (illetőleg játékvezető is). Az erőfelmérőt a Fatum-Nyíregyháza U21 nyerte az MVSC-MVSI és a Deberceni EAC előtt.

Három megyei csapat

Az NB II. Kelet B csoportjában 9 alakulat mérkőzik meg a helyezésekért, az MVSC mellett a megyei színeket képviseli a DVTK U21, valamint a Vegyész RCK-Szalézi is. A három megyei klubon kívül még a BVSC-Zugló NB II., a Debreceni EAC, a Fatum-Nyíregyháza U21, a Gödöllői RC U21, a Hercules SE, illetve a Kispest SE szerepel ebben a csoportban (a Kelet A csoportot is 9 csapat alkotja majd). A bajnokság október 6-án indul, ekkor a diósgyőriek lépnek pályára, a barcikai hölgyek október 12-én, míg a miskolci zöld-fehérek október 13-án.

Női röplabda Magyar Kupa, selejtező

Szerda, 17.30 (Miskolc, Csokonai úti csarnok): Miskolci VSC-MVSI – TFSE

A párharc továbbjutója az UTE-val játszik a következő körben.

Szerda, 20.00: (Budapest, AKG Aréna): Kistext – DVTK-Fux

A párharc továbbjutója a Békéscsabai RSE-vel játszik a következő körben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!