MVLC

2019.09.09. 21:30

Két jó középső negyed elég volt

A férfi vízilabda ob I. 2. fordulójában szombaton az évad első hazai találkozóját vívta az MVLC.

Molnár István

Stojanovic (a labdával) két gólt szerzett a pécsiek ellen

Fotó: Kozma István

A hétközi, szerdai, tatabányai fellépés után a hét végén a PVSK-Mecsek Füszért gárdáját fogadta a PannErgy-MVLC csapata a dr. Kemény Dénes Városi Sport­uszodában, a bajnoki alapszakasz második játéknapján.

Emberhátránnyal

Az első ráúszást a házigazdák nyerték, és ők kapták az első emberelőnyt, amelyet kihagytak. A vezetést a sötét sapkás vendégek szerezték meg, Csacsovszky A. lőtt a bal felső sarokba (0–1). Az ellentámadást követően Nagy Á. volt szemfüles, ami egyenlítést jelentett (1–1). A második miskolci fórból sem lett gól, és a baranyaiak sem tudtak élni az első ilyen lehetőségükkel. Csaba M. megtalálta azt a bizonyos rést a rövid saroknál, ahol befért a labda (1–2), Manzi pedig szépen húzta be a labdát a pécsi ketrec bal oldalába (2–2). Az olasz vendégmunkás egy miskolci megúszást követően is megjátszható volt, nem is rontott (3–2). 2:21 perc volt még a negyedből, és ezt követően még pár másodperc lecsorgott, amikor Zerinváry egalizált (3–3). Manzi nagy formában volt, a jobb felsőbe küldte a játékszert, hamar elérte a triplát (4–3). A PVSK előnyben, Chilkó gólja révén tapadt a házigazdára (4–4).

A második negyed áthúzódó MVLC-emberhátránnyal kezdődött (Vadovics, 13 másodperc), el is hozták a labdát a látogatók, csak már a kijátszásra nem maradt idejük. Milicic jól bekkelt, szerelte ellenfelét, de Stojanovic elkapkodta a támadást, viszont hátul szépen besegített a védekezésben. Csacsovszky A. és Nagy Á. óriásit birkózott középen, aztán újabb kihagyott MVLC-fór következett. Már lement a játékrész fele, de találat még nem született, kölcsönös szabálytalanságok történtek a vízben. A PVSK előnyénél időt kért, labdajáratás után a felső lécig jutottak. Bedő a kapuba bombázott, de a kipattanó visszakerült a hazaiakhoz, és Stojanovic bevágta a játékszert a pécsi kapuba (5–4). Csoma jókor védett, majd Józsa is így tett, a maradék bő tíz másodpercben már nem történt semmi.

A folytatásban

A harmadik negyedet Nagy Á. határozott védőmunkája indította, a miskolci támadásnak pedig nem lett eredménye. Csoma reflexből védett óriásit, még szükség volt a PannErgytől némi pluszra. Misicet lebirkózta Kiss K., az ötméterest Nagy Á. értékesítette, a jobb sarokba helyezte (6–4). Milicic is szabálytalan volt belül, a saját ketrece előterében, a mecsekiek büntetőjét Kolozsi vágta be (6–5). Bejátszásnál hazai kezet húztak le a vendégek, az újabb miskolci ötösből Manzi alakította az állást 7–5-re. Bedő átemelése után a labdát még a vonal előtt felszedték a pécsiek, aztán a borsodiak ,,időztek” előnyben, Manzi pedig Józsa segítségével szerzett gólt (8–5). Stojanovic löketét követően átment a labda a képzeletbeli gólvonalon (9–5), ezt a pécsiek erősen vitatták, kapusuk végleges kiállítást kapott az esetnél, így cserére kényszerültek.

Megnyugtatónak

A befejező menet előtt, ha nem is biztosnak, de megnyugtatónak tűnt a miskolci vezetés, nehezen lehetett elképzelni, hogy innen visszajönne a mérsékeltebb játékerőt képviselő, viszont nagyot küzdő PVSK. Manzi hibázott emberelőnyben, Vadovics kipontozódott, Csoma pedig nem tudta megfogni Csacsovszky A. húzását (9–6). Lőrincz második kísérletre tolta be a játékszert Barát mögé (10–6), amikor a mérkőzés utolsó hat percébe lépett az óra. Bedő kiválóan csinált helyet magának, aztán a jobb felső sarokba tüzelt (11–6), ez remek megmozdulás volt. Rakonjac megmozdulása sem volt éppen csúnya (11–7), majd Gál csökkentette a hátrányt (11–8). Barát védett, Misic kiállt, Kolozsi meg felhozta csapatát 11–9-re. Stojanovic ,,forintos bejátszása” találta meg Milicicet, aki elmozdította a pécsi kapust, és a hálóba lőtt (12–9). Lőrincz kapott egy ütést, orvosnak kellett megnézni, míg Bedő három vendég között villant újra (13–9), jogosan járt neki a taps. Az utolsó tíz másodpercre a pécsieké volt a labda, de csupán egy hosszú, pontatlan indításra futotta.

Jegyzőkönyv: PannErgy – Miskolci VLC – Pécsi VSK-Mecsek Füszért 13–9 (4–4, 1–0, 4–1, 4–4)

Miskolc, 250 néző. V.: Kovács Cs. T., Csanádi.

PannErgy-Miskolci VLC: Csoma – Nagy Á. (2), Lőrincz (1), Milicic (1), Vadovics V. (–), Misic (–), Stojanovic (2). Csere: Banicevic (–), Hornyák (–), Manzi (5), Bedő (2). Edző: Vidumanszky László.

Pécsi VSK-Mecsek Füszért: Józsa – Horváth Zs. (–), Csaba M. (1), Csacsovszky A. (2), Chilkó (1), Kolozsi (2), Rakonjac (1). Csere: Barát (kapus), Zerinváry (1), Turnai A. (–), Gál D. (1), Kiss K. (–). Edző: Lukács Gergely.

Gól/emberelőnyből: 12/3, ill. 10/2.

Gól/ötméteresből: 2/2, ill. 1/1.

Vidumanszky László: – Jó meccs volt az első hazai mérkőzésünk. Az első két negyedben azt kaptam, amit várhattunk a Pécstől. A vendégek a végéig nem adták fel, ez egyébként jellemző rájuk az utóbbi években. Azokból a szituációkból kaptunk gólokat, amikre készültünk, megtréfáltak bennünket párszor. Minden hibából lehet tanulni, arra kell koncentrálni, hogy a nemzetközi meccseken majd figyeljünk oda.

Lukács Gergely: – Gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez és a játékhoz. Nagyszerű meccset látott a közönség, rengeteget dolgozott mindkét csapat. Nem vallottunk szégyent, kihoztuk azt magunkból, ami nagyjából bennünk volt. Nem tartunk még ott, hogy négy negyeden keresztül olyan játékot nyújtsunk, amivel esetleg megverhetnénk a Miskolcot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!