Hernádkak

2019.08.15. 20:30

Favoritok győzelme

Izgalmas versenyek a Nemzeti Vágta Hernádkak-Belegrádi előfutamán.

Bájer Máté

Fotó: Kozma István

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Borsodi Vágtát, ami a lóversenyek parázs hangulatát hozza el évről évre a megyébe. A lófuttatás hagyományait hazánkban Széchenyi István honosította meg. Akkoriban az arisztokraták kedvelt sportja volt, mára azonban egyre szélesebb rétegeket vonz a „lovi”. A mai versenyek győztesei Budapesten a Nemzeti Vágtán mérhetik össze erejüket a többi lóval és zsokéval. Az utóbbi évek tapasztalatai szerint a borsodi igen kemény selejtező, az itteni nyertesek a fővárosban is jó esélyekkel indulnak majd.

Tükörsima győzelem

A versenyek két kategóriában zajlottak: az ifi lovasok a Kishuszár Vágtán, míg az idősebb zsokék a felnőttmezőnyben indultak. Az előbbi kategóriában a selejtezőket követően négy (Hernádkak, Onga, Szuhakálló és Gesztely színeiben), míg az utóbbiban három versenyző (Újcsanálos, Mád és Szuhakálló színeiben) jutott be a döntőbe. A Kishuszár Vágta döntője igazi parázs küzdelmet hozott, amit végül rajt-cél győzelemmel a Hernádkakot képviselő Balogh Béla Márton nyert meg lova, Sólyom hátán.

 

A felnőttek futamát tükör­simán, hibátlan lovaglással a Mád színeiben induló Kun Ferenc zsebelte be a Nemzeti Vágta-nyertes Colonia Victoria nyergében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!