Jegesmedvék

2019.08.15. 11:00

A huszonegyes nyerőszáma lehet az edzőnek

A Macik egykori játékosa kulcsszerepet kapott a klub utánpótlás-nevelési rendszerében.

Kolodzey Tamás

Rusznyák Szilárd

Forrás: ÉM

Rusznyák Szilárd Újpesten kezdte játékos pályafutását, majd 2008-ban Miskolcra igazolt, a Jegesmedvék tagja lett. Hetvenöt összecsapáson lépett pályára az akkor még sárga-feketéknél, és már aktív korában elkezdte edzői karrierjének felépítését. – Elvégeztem a Testnevelési Egyetem edzőképzését – kezdte a szakember. – Pályafutásom alatt irányítottam az itteni női csapatot, majd a fiúegyüttesek mellett vállaltam szerepet, aztán Jászberényben is dolgoztam. Az elmúlt szezonban a Kanadai Magyar Hokiklub U16-os gárdájánál tevékenykedtem, és ezzel párhuzamosan az U14-es magyar válogatottnak voltam a vezetőedzője. Az előttünk álló idényben a DVTK Jegesmedvék U21-es alakulatán túl az U15-ös nemzeti válogatottnál Mayer Péter vezetőedző stábjában kapok még szerepet.

Arra a kérdésre, hogy miért kötött ki ismét Miskolcon, így válaszolt:

– A nyáron keresett meg Bíró Ignác, és megkérdezte tőlem, hogy lenne-e kedvem az U21-es csapat irányításához. Azt mindenki tudja rólam, hogy nekem Miskolc a második otthonom, de a válasz megadása előtt, mivel családos ember vagyok, több szempontot is figyelembe kellett vennem. A feleségem azonban támogatott, így végül olyan döntést hozhattam, mely szerint belevágok ebbe a kalandba. Nagyon jó, összetartó csapatot kaptam, a fiúk nagyon keményen dolgoznak és abban segítik egymást, amiben csak tudják. A hosszú távú célunk az, hogy közelebb segítsük őket ahhoz, hogy a felnőtt társaság ajtaján kopogtathassanak.

A nagyok közé

Rusznyák Szilárd ezután arról beszélt, hogy gyümölcsöző kapcsolatot alakított ki a felnőttcsapat stábjának tagjaival:

– Hasonló az elképzelésünk arról, hogy miként kell a fiataljainkat nevelni. Azzal is tisztában vagyunk, hogy mikben kell sokat fejlődniük ahhoz, hogy a legtehetségesebbek később a nagyok keretébe kerülhessenek.

Találkoztak az elképzeléseik

Rusznyák Szilárd „leigazolásáról” így vélekedett Bíró Ignác, a piros-fehérek szakmai igazgatója:

– Volt játékosunkkal, annak ellenére, hogy nem velünk dolgozott, kapcsolatban maradtunk és sok eseményen összefutottunk. A KMH-nál szeretett volna feljebb lépni, de a nagyoknál erre nem kapott felkérést, így találkozhattak a mi szándékaink. Irányításával már dolgoznak az U21-eseink, akik július 25-én kezdték a száraz tréningeket, négy nappal később pedig már jégre mentek. Szilárd most Miskolcon lakik, aztán majd meglátjuk, hogyan sikerül az első évi közös munkánk, amely után nyilván eldől az esetleges hosszú távú foglalkoztatása is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!