Veszprém Rallye

2019.07.04. 15:30

Veszprémben bármi megtörténhet

Eddig aszfaltos futamokat rendeztek a hazai ralibajnokságban, hétvégén jön az egyetlen murvás verseny.

Marosréti Ervin

Hadik Andrásra és Kertész Krisztiánra komoly kihívás vár

Fotó: Marosréti Ervin

Egy napra sűrűsödik a magyar ralibajnokság idei negyedik futama. Három aszfaltos hétvége – Eger, Miskolc és Székesfehérvár – után a mezőny a Balaton-felvidéken, murván csatázik egymással. Hazánk legnagyobb tradíciójával rendelkező versenyén a pályák folyamatosan változó állapota mellett a magas külső hőmérséklettel és defektveszélyes felülettel is meg kell küzdeniük. Az idei Veszprém Rallye-n mind a százhúsz gyorsasági kilométert vasárnap teljesíti a mezőny, ami jelentős változást jelent a korábbi évekhez képest.

Egy nap nem gond

– Éltünk már át hasonlót, hiszen idén a Miskolc Rallye is egynapos volt – utalt vissza a bajnoki címvédő, Hadik András. – Ebből a szempontból nem lehet probléma, aki szeret versenyezni, az kimondottan kedveli az ilyen hosszú programot. Érdekes lehet viszont az időjárás, ami teljesen kiszámíthatatlan. Van olyan előrejelzés, ami napos, meleg időt jósol, de könnyen előfordulhatnak nyári záporok, esetleg viharok. A gumiválasztás szempontjából ez megnehezítheti a dolgunkat. Alapvetően bírom a hőséget, az autónak viszont nem tesz jót.

A magyar bajnokságot a féltávhoz érkezve a szenzációsan rajtoló Vincze Ferenc vezeti, aki mindhárom futamot megnyerte. Mögötte azonban nagy a tülekedés, a miskolci Balogh János jelenleg a második, de természetesen számítani kell Hadik Andrással, Turán Frigyessel és az egyre jobb formába lendülő Velenczei Ádámmal is. Sőt, a Veszprém Rallye-n egy korábbi bajnok, Benik Balázs is csatasorba áll. Csakúgy mint tavaly.

Egy adag szerencse

– Mindig jó a sportágunknak, ha visszatérnek a nagy egyéniségek – reflektált a hírre Hadik András. – Eggyel több lesz a jó versenyző és a jó technika, ami az elején még élesebbé teszi a küzdelmet. Egerben és Miskolcon technikai hiba miatt nem úgy szerepeltünk, ahogyan szerettünk volna, Fehérváron viszont már tudunk hozni egy második helyezést. Erre a teljesítményre lehet építeni, ezért optimistán várjuk a hétvégét. Még akkor is, ha Veszprém általában nekünk nem szokott sok sikert hozni. Két éve a második gyorson kaptunk defektet, tavaly pedig a hajrában jártunk ugyanígy. Jó lenne, ha ez a pech­széria véget érne, de tény, hogy ezeken a murvás szakaszokon egy jó adag szerencsére is szükség van. Ezeken a pályákon tényleg bármi megtörténhet. Ez évtizedek óta egy ilyen verseny.

Hadik András és Kertész Krisztián igyekszik az utolsó esélyek egyikébe belekapaszkodni, hiszen egy futamgyőzelemmel vagy dobogós helyezéssel visszajöhetnének a „táncba”. Ehhez Veszprémben pontos, hibamentes versenyzésre lesz szükségük, Az esztendő egyik legnehezebb futamán.


A Veszprém Rallye programja

Július 7. (vasárnap):

  • 8:33, GY1, Kislőd/1
  • 9:06, GY2, Kislőtér/1
  • 10:19, GY3, Várpalota/1
  • 12:43, GY4, Kislőd/2
  • 13:17, GY5, Kislőtér/2
  • 14:18, GY6, Nagylőtér/1
  • 15:00, GY7, Várpalota/2
  • 17:05, GY8, Nagylőtér/2
  • 17:48, GY9, Jutaspuszta
  • 18:12, Céldobogó, Veszprém Aréna
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!