Mezőkövesd Zsóry FC

2019.07.11. 11:00

Drazic Mezőkövesdet Kínára váltotta

Simán hozta az NB I.-be igyekvő Vasas elleni felkészülési mérkőzését is a Mezőkövesd Zsóry együttese.

Kolodzey Tamás, TZ

Stefan Drazic a Csangcsun Jatajnál folytatja

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Ádám János

A tervezettől egy órával később indult útjára a labda a pénteken avatott Illovszky Stadion mögötti edzőpályán. Kuttor Attila, a kövesdiek vezetőedzője előre szólt: szünetben teljes csapatcsere lesz, mindenkinek játéklehetőséget igyekszik biztosítani. Elmondta azt is: a két próbajátékos – Szabó N. és Takács R. – már nincs Mezőkövesden, érkezett viszont az ukrán Andriy Nesterov, aki viszont még nem játszik ezen a találkozón. Miután meglehetősen kemény felkészülés közben vannak, sokkal inkább a játékos terhelés a lényeg, semmint az eredmény.

Rados-bravúrok

Ennek is megfelelően hátulról építkezve igyekeztek megközelíteni az angyalföldiek kapuját a fürdővárosiak, s bizony csak az exdiósgyőri kapus, Rados bravúrjain, no meg a kapufán múlt, hogy húsz percig nem esett gól. Ám a 21. percben megtört a jég, s már ekkor látszott: sokat kell még fejlődnie a Vasasnak, ha vissza szeretne térni az élvonalba. Már csak azért is, mert a 27. percben veszélyeztették először az ellenfél kapuját, s összjátékukba is sok hiba csúszott. A gól után is szép támadásokat vezetett a matyóföldi együttes, s a lefújás előtt újabb gólt értek el. Fordulás után is a vendégek maradtak kezdeményezőbbek, a második játékrészben lehetőséget kapók igyekeztek bizonyítani: helyük van akár a kezdőcsapatban is. Gyors góllal tették ezt, s a továbbiakban is több formás támadást kellett hárítania a piros-kékek védelmének, vagy éppen a továbbra is parádézó Rados kapusnak.

A találkozó végén Kuttor Attila úgy summázta a látottakat:

– Az eredmény másodlagos, egy jó ellenféllel szemben sikerült, úgy érzem, simán nyernünk. Dolgozunk tovább keményen, a kérdőjelek egyelőre nem egyenesedtek ki, de nem is ennek van itt az ideje. Az erőnlét úgy látom, rendben van, lassan rátérhetünk a finomhangolásra, hiszen bő három hét múlva kezdődik a bajnokság.

Drazic elköszönt

Csákány Csaba technikai vezető elmondta, hogy kedden elköszönt a csapattól a gól­erős Stefan Drazic, aki Kínába költözik, a másodosztályú Csangcsun Jatajnál folytatja pályafutását. A szerb támadó – 42 NB I.-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és 14 gólt szerzett – érvényes szerződéssel rendelkezett, ezért a hírek szerint az ázsiaiak 300 ezer euró körüli összeget fizetnek a 26 éves szerb futballistáért. A kínai csapat a nyolcadik helyen áll a másodosztály tabelláján, lemaradása négy pont a feljutást jelentő második helytől (a bajnokság a felénél tart). A matyóvárosi klubtól származó információ szerint Drazic helyére természetesen gólerős támadót kívánnak szerződtetni.

Jegyzőkönyv: Vasas FC–Mezőköves Zsóry FC 0–3 (0–2)

Fáy utcai edzőpálya, 300 néző. V.: Berke

Vasas FC: Rados – Tóth D., Kovács, Tóth B., Hajdú – Szatmári, Gál (Medgyes, 64.), Hinora (Kapornai, 57.), Szedlár – Birtalan, Balajti (Tóth L. 61.). Vezetőedző: Szanyó Károly.

Mezőkövesd Zsóry FC, az 1. félidőben: Szappanos – Farkas D., Szeles, Katanec, Vadnai – Bertus, Kranitskij, Molnár G. – Cseri, Nagy D., Pekár. A 2. félidőben: Dombó – Eperjesi, Ryaszko, Iszlai, Vajda S. – Sidibe, Sajbán Miklós, Erős – Baráth, Sajbán Máté, Dragóner. Vezetőedző: Kuttor Attila.

G.: Nagy D. (21.), Pekár (40.), Sidibe (47.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!