Megyei labdarúgás

2019.07.26. 12:30

A sárga ment, a piros maradt

Ligaértekezletet tartottak a megyei labdarúgó-bajnokságok irányítói és szereplői.

Kolodzey Tamás

A sorsolásokat Andó József, a versenybizottság titkára készítette el

Forrás: ÉM-archívum

A Miskolcon szerdán délután tartott tanácskozáson Sajti Viktor, az MLSZ megyei igazgatója elmondta, hogy a megyei II. osztályra negyvenegy nevezés érkezett, így a feltöltéssel csak hosszadalmas egyeztetés után végeztek.

Három csoport

A megyei III. osztály esetén a területi elvet vették figyelembe és három csoportot alakítottak ki, mert a mezőny folyamatosan zsugorodik. Észak-Borsodban tizenhat, Dél-Borsodban tizenkettő, Kelet-Borsodban pedig mindössze hét csapat indul. Utóbbi esetében, a kevés együttes miatt, javaslatot tettek a három vagy a négy körre, végül az utóbbit fogadták el. Előfordultak hiányos nevezések (pótlást kértek Hangonytól, Kurityántól, Olaszliszkától, Sajókazától és Sajóládtól), ezért a III. osztályú sorsolások elkészítésével várniuk kell. Az Észak-Borsod csoport rajtja augusztus 17–18-án lesz, a Dél- és a Kelet-Borsodét pedig augusztus 24–25-re tervezik, tavaszi fordulót ebben az osztályban nem hoznak őszre előre.

A versenybizottság nevében Andó József titkár és Sveda Marcell vb-tag ismertette a legfontosabb tudnivalókat: az I. és a II. osztályú bajnokság augusztus 10–11-én kezdődik, augusztus 10. viszont munkanap lesz, ezt pedig az igazgatóságnak és az egyesületeknek is figyelembe kellett venniük. A tavaszi első, a bajnokság menetrendje szerint a 16. fordulót az őszi utolsó (a 15.) után játsszák, ennek időpontja november 23–24. A tavasz első, a kiírás szerint a 17. forduló összecsapásait február végére vagy március elejére tervezik. A sietség oka: a küzdelemsorozatokat az osztályozók miatt május végére be kell fejezni.

Pénzt kapnak

A 2018/19-es idény sárga lapjait törölték, az eltiltások azonban érvényben maradtak, ezeket a 2019/20-as idényben töltik le a játékosok. A vitás esetek és az óvások elkerülése érdekében az igazgatóság közzéteszi az érintett játékosok nevét, a kluboknak pedig ügyelniük kell a más megyékben kapott piros lapok következményeire.

Több csapat (például Sajószentpéter, Szendrő) gyepszőnyegét felújítják, a pályaválasztóijog-cseréket a kiírásokban feltüntetik. Érdekesség, hogy a Mezőkövesd tartalék gárdája a stadion műfüves küzdőterén fogadja majd ellenfeleit. A Magyar Kupa-szereplőket bőkezűen jutalmazza a Magyar Labdarúgó-szövetség. A fordulónkénti nyertesek 1 millió, a vesztesek pedig 500 ezer forinttal gazdagodnak.

Magyar Kupa: megyei selejtező

Elkészítették a labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtezőjét, a nevezett 20 csapat közül három kerülhet fel az országos főtáblára.

A program:

1. forduló, augusztus 14. (szerda), 17.00

Onga–Sajóvámos, Sajószöged–Edelény, Karcsa–Gönc, MVSC-Miskolc–Encs, Sátoraljaújhely–Mád, Mezőkeresztes–Bogács, Gesztely–Bőcs, Alsózsolca–Nyékládháza.

Erőnyerők: Felsőzsolca, Sajóbábony, Cigánd, Hidasnémeti.

2. forduló: augusztus 21. (szerda), 17.00.

3. forduló: augusztus 28. (szerda), 17.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!