Vívó EB

2019.06.24. 11:00

Nyolcadik fokozaton zártak Nagyék

Szombaton lépett pástra a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon a magyar női párbajtőr-válogatott.

Nagy Kinga

Az együttesnek tagja volt a Diósgyőri VE pengeforgatója, Nagy Kinga is. A mezőnyben tizenhét csapat szerepelt, a mieink a ranglista nyolcadik helyezettjeként indultak neki a küzdelmeknek, Nagy mellett még Budai Dorina (Budapest Honvéd), Kun Anna (Tata), valamint Muhari Eszter (Budapest Honvéd) volt az együttes tagja.

Csere és kezdő

A hölgyek a nyolc közé kerülésért Svájcot 45–38-ra megverték, ezen a mérkőzésen a DVE sportolója tartalék volt, nem vívott. A legjobb négyért következett Lengyelország (29–40), Nagy csereként állt be, és +1-et vívott egy asszóból. A vereség miatt a csapat a továbbiakban az 5–8. helyért folytathatta: itt elsőként a németek 45–33-ra verték Magyar­országot, a miskolci vívó csereként állt be, -3-at vívott 2 asszóból. Ezután a hetedik helyért Észt­ország következett (29–45), ezen az összecsapáson Nagy Kinga kezdőként végig a páston volt, -2-t vívott három mérkőzésből, ezzel a magyar csapat a nyolcadik helyen fejezte be a kontinensviadalt.

Másodikok

Ezüstérmes lett a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású férfikardcsapat, amely a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte. Eredmények, negyeddöntő: Magyarország–Nagy-Britannia 45–28. Elődöntő: Magyarország–Románia 45–40. Döntő: Németország–Magyarország 45–43.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!