Helyi sport

2019.04.11. 15:53

Nem úgy végződött, ahogy Budapesten

Miskolc - Hazai meccset játszott szerdán a Pann­Ergy-MVLC élvonalbeli pólócsapata.

Miskolc - Hazai meccset játszott szerdán a Pann­Ergy-MVLC élvonalbeli pólócsapata.

A férfi vízilabda OB I felsőházi rájátszásában (amelynek során az 1–8. helyért csatáznak a csapatok), a 6. fordulóban szerdán ugrott medencébe a miskolci együttes. A tabella ötödik helyén álló borsodiak ellenfele a többek között a világbajnok és Világliga-győztes Szivós Mártonnal felálló Budapest Honvéd volt. A házigazdánál a 2-es sapkát ezúttal a fiatal helyi tehetség, Sisán Balázs kapta meg. Az MVLC-nél a második számú kapusnak, Mizsei Mártonnak szavazott bizalmat kezdőként dr. Sike József.

Nulla–három

Juhász ejtésével szerzett vezetést a Honvéd (0–1), a hazai gárda ideges volt, két előnyt is elrontott pontatlanság miatt. Már négy és fél perc is eltelt az első negyedből, de maradt a sötét sapkások előnye, amihez Decker is hozzájárult. Igaz, a honvédosok sem voltak sokkal jobbak támadásban, aztán az újabb miskolci akciónál Nagy Á. kezéből perdült ki a labda. Blokkban halt el a soron következő MVLC-támadás, a látogatók is hibáztak fórt. 13,8 mp-cel a felvonás vége előtt Szivós lőtt be egy büntetőt (0–2), a maradék idő még elég volt egy Misicnek való bejátszásra, de hárman szerelték, nem szólt a síp.

A második menetet már letelt előny utáni góllal nyitotta Szivós (0–3), kezdett nehezedni az MVLC helyzete. Decker ismét labdát fogott, aztán csapata eladta, ezt követően a megúszó Misicet fogták be, és vették el tőle a játékszert. Megkapta negyedik fórját a Sike-alakulat, időkérés után, ebből sem lett gól. Lőrincz 11 perc 40 másodperc után törte meg a jeget (1–3), a 2–3–at előnyben hozta Lőrincz szép passzát követően Bedő. Szivós triplázott (2–4) kapufás találattal, amire válaszként Vadovics „szaggatta szét” a hálót egy erős löketével (3–4).

Nem akart átbillenni

A harmadik felvonásban Nagy Á. egyenlített (4–4), úgy nézett ki, innen új meccs kezdődhet. Emberfórban nem sikerült előnybe kerülnie a házigazdának, a Honvédnak igen, a lejárta után (Szirányi, 4–5). A Honvéd második ötméteresét Illés lőtte be (4–6), Bowen azonban Deckert találta telibe. A látogatók blokkoltak, valahogy nem akart, tudott átbillenni a holtponton a PannErgy, előre játékukban rengeteg volt a hiba. Juhász fórból ütemtelenül dobta a játékszert a miskolci kapuba (4–7), a negyed utolsó támadása is az övék volt, de semmit sem erőltettek.

Vadovics gólja nagyon kellett a miskolciaknak a záró játékrész elején (5–7), még volt vissza 6 perc 42 másodperc a mérkőzésből. Kimaradtak itt is, ott is helyzetek, elsősorban a kapusoknak, meg a védekezésnek hála. Az óra nem az MVLC-nek dolgozott, a hazai szakvezető időt kért 4:18-nál, fórban, amit kihagyott csapata. Az újabbat Bowen használta ki (6–7), a vendégek viszont rosszul céloztak. Kettős előnyt rontottak Vadovicsék, Szivósék passzolgattak, már csak fél perce maradt az MVLC-nek, és kihagyták az utolsó akciójukat. A miskolciak tehát nem tudták legyőzni fővárosi riválisukat, azok után, hogy ez fordított párosításban sikerült.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – Budapest Honvéd 6–7 (0–2, 3–2, 1–3, 2–0)

Miskolc, 250 néző. V.: Füzesi, Marnitz.

PannErgy-Miskolci VLC: Mizsei – Banicevic (–), Nagy Á. (1), Vadovics (2), Bedő (1), Lőrincz (1), Stojanovic (–). Csere: Bowen (1), Misic (–), Hornyák (–), Milicic (–), Szőke (–). Vezetőedző: dr. Sike József.

Budapest Honvéd: Decker A. – Kiss B. (–), dr. Illés (1), Szirányi (1), Szivós (3), Juhász (2), Manhercz Á. (–). Csere: Shimizu (–), Simon (–), Fülöp (–), Kardós (–), Gregor (–). Vezetőedző: Merész András.

Gól/emberelőnyből: 3/14, ill. 2/9.

Gól/büntetőből: 0, ill. 2/2.

Dr. Sike József: – A Honvéd megérdemelten nyert, gratulálok nekik. A szünet, ami volt, ugyanis a válogatottakban érintettek voltunk, kizökkentette a csapatot, ez a lövőteljesítményen meglátszódott. Az ötödik helyünket megtartjuk, de a négy közé jutási álom ezzel véget ért.

Merész András: – Nagyon büszke vagyok a játékosokra, mert az utolsó leheletig küzdöttek. Három negyedig nagyon jól is játszottak, utána küzdöttünk. Minden idők legjobb miskolci edzőjének a csapatát vertük meg, remélem, még lesz hasonló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!