Helyi sport

2018.11.07. 14:47

MVLC: A cél eléréséhez ez a mérkőzés is kell

Miskolc - A Vasas Plaket vendége lesz szerda este a Pann­Ergy-MVLC OB I-es férfi vízilabda csapata.

Miskolc - A Vasas Plaket vendége lesz szerda este a Pann­Ergy-MVLC OB I-es férfi vízilabda csapata.

Sűrű hét áll az élvonalbeli miskolci pólócsapat előtt, ugyanis két bajnoki találkozó is vár dr. Sike József vezetőedző alakulatára. Ezt, ezeket azonban megelőzte a hétfői Magyar Kupa sorsolás, a szövetségben a negyeddöntő párosításait készítették el. A korábbi években nem volt szerencséje az ugyanezen szakaszba továbbjutó MVLC-nek, ugyanis a ZF Eger, illetve a Ferencváros volt az ellenfél (és MK-búcsú lett a párharcok vége), ezúttal azonban szerencsésebb volt a borsodi együttes, amely most a Debreceni VSE-t kapta riválisul. A felek a Hajdúságban kezdenek november 17-én, visszavágó másnap Miskolcon.

Újabb történelmi

– A sorsolást nyolc csapat várta, amelyek két kasztba tartoztak: az első négybe, amely klubok tavaly ezeken a pozíciókon zártak az OB I-ben, illetve az 5-8. helyezettek – kezdte a sorsolás értékelését dr. Sike József. – Aztán milyen az élet? A bajnok Fradi megkapta a bronzérmes Egert, a második Szolnok a negyedik OSC-t, az ötödik BVSC a hetedik Honvédot, mi hatodikok pedig a nyolcadik Debrecent… Sokat vártunk arra, hogy legyen végre szerencsénk, majdnem egy olimpiai ciklust. Az, hogy a saját kasztunkból jutott ellenfél, nem jelent automatikus továbbjutást, de a sansz lényegesen nagyobb rá. Olyan óriási különbség nincs köztünk és a Debrecen között, ám nyilván szeretnénk élni a lehetőséggel, és bejutni a négybe, amely újabb történelmi cselekedet, eredmény lenne a csapat részéről. Egy mérkőzésen bármi lehet, de kettőn 64 perc alatt azért ki szokott jönni a különbség, 99 százalék, hogy az erősebb lép tovább.

Nagy ellenállás

A soron következő feladat azonban a szerdai, Budapesten megrendezendő bajnoki összecsapás: a B-csoport 4. fordulójában 19:30-tól, a Komjádi uszodában a Vasas Plaket ellen száll medencébe a Pann­Ergy-MVLC.

Sike József vezetőedző  Fotó: ÉM

– Tavaly elkerültük egymást a Vasassal, a fővárosiak az alapszakaszban más csoportban voltak, aztán pedig mi a felsőházba kerültünk, ők pedig az alsóba – mondta dr. Sike József. – Vagyis a legutóbbi közös mérkőzéseinket a 2016/2017-es évadban vívtuk meg egymással, a felsőházban előbb 8-7-re győztünk náluk, majd a miskolci visszavágón ők nyertek 15-11-re. Ebben a szakaszban mi ötödikek voltunk, ők nyolcadikok, vagyis a rájátszás első körében ismét találkoztunk: itt előbb 12-8, aztán 16-13 a javunkra. Ezek azonban számok, igazából nem számítanak a jelenlegiek szempontjából, azóta sok-sok hónap eltelt már, más csapat vagyunk mi, de más a Vasas is. Már többször beszéltem a céljainkról, hogy jó lenne úgy belemenni a csoportban szereplő két nagy, a Szolnok és az OSC elleni meccsbe, hogy öt győzelmünk van, de ezt nem könnyű elérni. A Vasas feltörekvő csapat, pillanatnyilag nulla pontosak, ám nagy ellenállásra számítunk, biztosan mindent el fognak azért követni, hogy pontot vagy pontokat szerezzenek Miskolcon.

ÉM-MI


A férfi OB I. B-csoport állása

1. A-Híd OSC Újbuda 3 3 – – 52-12 9

2. Szolnoki Dózsa 3 3 – – 42-15 9

3. PannErgy-MVLC 3 3 – – 41-21 9

4. Debrecen 3 2 – 1 28-25 6

5. Tatabánya 3 1 – 2 16-34 3

6. UVSE 3 – – 3 21-35 0

7. VasasPlaket 3 – – 3 22-46 0

8. Kaposvári VK 3 – – 3 14-48 0


[related-post post_id="4040831"]

[related-post post_id="4037535"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!