Helyi sport

2018.11.08. 14:56

Az alapítvány is segíti Margarita gyógyulását

Miskolc, Budapest - Margaritának egy fővárosi alapítvány is segített. Így könnyebb lesz a gyógyulás.

Miskolc, Budapest - Margaritának egy fővárosi alapítvány is segített. Így könnyebb lesz a gyógyulás.

Egymillió forinttal segítette a közelmúltban Buncsák Margarita gyógyulását a fővárosi székhelyű Horváth Béla Alapítvány. Margarita, akiről lapunkban már többször írtunk, még csak 6. osztályos, de már sok-sok szenvedésen és küzdelmen van túl. Tízéves sem volt, amikor szarkóma miatt amputálni kellett a bal lábát lábszárközéptől. Az édesanyja egyedül neveli őt, és nem tud folyamatosan dolgozni, hiszen kislányát továbbra is rendszeresen kezelésekre kell vinnie. A kiadások viszont jelentősek, hiszen drágák a gyógyszerek, az utazás, a lakhatás, a mindennapi megélhetés, a művégtagot pedig bizonyos időközönként cserélni kell. Ez utóbbi szintén komoly összegbe kerül.

A 2008-ban, Horváth Béla által létrehozott alapítvány figyelmét egy újságíró hívta föl a kislány történetére, aki olvasta az egyik róla írt cikkünket.

Első támogatottjuk

– Az alapítvány elsősorban súlyos betegek gyógykezeléséhez szükséges utazási és szállásköltségeket fedezi, és Margaritának pont erre volt szüksége. Az is a kislány támogatása mellett döntött, hogy alapítónk, Horváth Béla közel áll a művészethez, ahogy Margarita is, aki hegedülni tanul a miskolci Egressy Béni Zeneiskolában – mondta lapunknak Tóth Pál Sándor, az alapítvány titkára. Hozzátette: alapítványuk tavalytól aktív, így Margarita az első támogatottjuk. Jövőre több gyermekrendelőnek szeretnének segítséget nyújtani.

A vízilabdások adománya Fotó: ÉM

Legutóbb a PannErgy-­Miskolci Vízilabda Club nevében Bachner András nyújtott át a kislány édesanyjának több mint 400 ezer forintot, melyet Margarita megsegítése céljából indított akciójuk során gyűjtöttek össze.

ÉM-HE


[related-post post_id="4038448"]

[related-post post_id="4009012"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!