Helyi sport

2018.03.01. 11:34

MVLC: A vállalható elődöntős búcsú összejött a kupaújoncnak

Miskolc - Az Európa Kupa elődöntőjének visszavágóját szerdán játszotta a miskolci pólócsapat.

Miskolc - Az Európa Kupa elődöntőjének visszavágóját szerdán játszotta a miskolci pólócsapat.

A nemzetközi porondon újonc PannErgy-MVLC a második számú kontinentális sorozatban, az Európa Kupában egészen az elődöntőig eljutott, ahol a címvédő Ferencvárossal hozta össze a sorsolás. A két csapat a januári első felvonást Budapesten vívta, és azon a fővárosi zöld-fehérek 13-9-re nyertek. A hazaiaknál Jakab D. nem került be a keretbe, míg az FTC-nél Nikic és Varga Dániel hiányzott a bő egy hónappal ezelőtti összecsapáshoz képest.

Biztosan büntetőből

Az első percet a házigazda az FTC kapuja előtt töltötte el, eredménytelenül, a nyitó Ferencváros-támadást azonban Szirányi jól fejezte be (0-1). Bowen adta a választ (1-1), majd kimaradt az első miskolci emberfór. Varga Dénest nem tudták levédekezni Milicicék (1-2), akik rosszul fejezték be negyedik akciójukat. Csoma labdát fogott, aztán Berta egyenlített (2-2). Az MVLC hálóőre emberhátrányban is hárított, később Német szerzett felső kapufás találatot (2-3). Kimaradt egy PannErgy-fór, a következőből viszont Berta 3-3-ra módosította az állást.

A második negyedben Varga Dénes löketét fogta Csoma, de Gárdonyi bal keze is jókor volt jó helyen. Szoros őrizet alatt voltak a borsodi tüzérek, a center is, ezért csak messziről lehetett próbálkozni. Sántát nyomták el belül, az ötméterest Bowen be is bombázta (4-3). Jansikék a végletekig kijátszottak egy emberelőnyt (4-4), majd centerben Misic fordult be gyönyörűen (5-4). Jól pólózott a Miskolc, leginkább hátul, csak azért volt kár, hogy támadásoknál belehibáztak, labdát eladtak. Manhercz ezt meg is büntette a bal szélről (5-5).

A félidőt követően, a harmadik felvonásban Sánta káprázatosan rázta le magáról centerben Vámost (6-5). Misic ugyanilyen helyzetből a kapufát találta telibe, pedig izgalmasabbá tehette volna a mérkőzést. Volt ezután is erre lehetőség, de mindez az is maradt, mert Varga Dénes keze ,,sült el” (6-6). Misic második gólja sem volt ,,kutya” (7-6), ezután Varga Dénes megint jelentkezett, egy biztos ötössel (7-7). Kettős fórt Berta nem hagyott ki (8-7), Bowen leszerelése után pedig Mitrovic úszott meg (8-8). Az utolsó 9 mp-re még előnyt kapott a Ferencváros, melyből Varga Dénes ,,hálót szaggatott” (8-9).

Gyengébb negyedik

Az utolsó negyedre úgy mehetett a vendégcsapat, hogy fordulat már biztosan nem lesz (erre addig sem mutatkozott igazából esély), ehhez ugyanis legalább 5 miskolci gól kellett volna, nulla ellenében. Szirányi lőtte a 10. budapesti találatot (8-10), a házigazdának fórban sem ment. Még egy-két birkózás maradt az utolsó percekre, míg támadásban kihagyott az MVLC-gépezet. Vámos nem (8-11), Pohl sem (8-12), és Sedlmayer sem, szinte a félpályáról (8-13). Az MVLC helytállt a címvédő ellen, emelt fővel esett ki az elődöntőben. A másik párharcban az első mérkőzést idegenben két góllal (11-9) nyerő olasz SM Verona tegnap este hazai környezetben 11-10-re verte a francia CN Marseillet, így 22-19-es összesítéssel bekerült a fináléba.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – FTC-PQS Waterpolo 8-13 (3-3, 2-2, 3-4, 0-4)

Miskolc, 400 néző. V.: Buch (spanyol), Galkin (orosz).

PannErgy-MVLC: Csoma - Nagy Á. (-), Hornyák (-), Bowen (2), Vadovics (-), Milicic (-), Halek (-). Csere: Kuzmenko (-), Berta (3), Sánta (1), Lukács (-), Misic (2). Vezetőedző: dr. Sike József.

Ferencváros: Gárdonyi - Sedlmayer (1), Vámos (1), Szirányi (2), Jaksic (-), Varga Dénes (4), Mitrovic (1). Csere: Madaras (-), Manhercz (1), Német (1), Pohl (1), Jansik (1). Vezetőedző: Varga Zsolt.

Gól/emberelőnyből: 3/12, ill. 2/5

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 1/1

Dr. Sike József: – Azt vártam, ami végül is megtörtént, ez a realitás. Ezzel a pár góllal a Ferencváros, ebben az évben jobb volt nálunk. Büszkék vagyunk arra, hogy eddig eljutottunk.

Varga Zsolt: – Kicsit lágyabban kezdtük a meccset, igazából csak a negyedik negyedre keményedett meg a játékunk a megfelelő szintre.

Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 26-17-es összesítéssel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!