Helyi sport

2017.03.08. 15:16

MVLC: Az adott forma lesz a döntő a Szeged ellen

Miskolc - Az élvonalbeli férfivízilabda-bajnokságban szerdán hazai meccset vív a PannErgy-MVLC.

Miskolc - Az élvonalbeli férfivízilabda-bajnokságban szerdán hazai meccset vív a PannErgy-MVLC.

A férfi vízilabda OB I felsőházi rájátszás 4. fordulóját hét közben tudják le a csapatok, melynek keretében a miskolci együttes a Contitech Szeged-Diapolo gárdáját látja vendégül a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában 19.30-tól. A megyeszékhely reprezentánsa szombaton is saját medencéjében küzdött, a bajnoki címvédő Szolnoki Dózsa-Közgép ellen, amely 17-6-ra verte az MVLC-t. Ebben a nyolcasban ismertek és látszódnak is az erőviszonyok, amelyek szerint az Eger, a Szolnok, az OSC és a Ferencváros a másik négy gárda előtt jár, vagyis egyértelmű: a Miskolc, a Szeged, a BVSC és a Vasas is elsősorban az 5. helyre hajt.

Hetet kell majd elérni

A szakvezetők már előre számolgatnak, hiszen a bajnokság következő szakaszában páros meccsekre kerül majd sor, olyan alapon, hogy az 5. a 8. helyezettel, a 6. pedig 7. pozíciót elfoglalóval fog harcolni, az egyik csapat által megszerzett 7 pontig. Addigra mindegyik együttes túl lesz riválisával két meccsen, ezért 1-1 (ha ez a két mérkőzés két döntetlent hozott), 3-3 (ha az egyik mérkőzést az egyik csapat nyerte, a másikat a másik), 4-1 (ha az egyik meccs döntetlent hozott, a másikon győzött az egyik gárda), vagy 6-0 (mindkét összecsapást megnyerte valamelyik alakulat) lesz az állás. Az MVLC a BVSC-vel már túl van a két „csörtén”, s miután az egyik felvonás 5-5 lett, a másik pedig 10-6 a PannErgy javára, amennyiben dr. Sike József vezetőedző a fővárosi vasutasokkal találkozna a következő szakaszban, akkor az MVLC 4-1-gyel indulna és csak egy győzelmet kellene szereznie a jelzett 7 ponthoz. A Vasassal szemben egyelőre 3-0 Misicéknek (hiszen nemrég nyertek 8-7-re), a Szeged ellen azonban még hátravan ez a két meccs (ma, illetve április 1-jén).

Manhercz a nagy név

– Arra, hogy a rájátszás első felvonásán összekerülünk a Szegeddel, most viszonylag kicsi esélyt látok, arra inkább, hogy az 5. helyért utána ellenük küzdhetünk, de előbb el kell addig jutni – mondta lapunknak dr. Sike József, a miskolciak trénere. – Mostani ellenfelünk eléggé kétarcú, hiszen voltak döntetlenjei, közte bravúrok, mint például az OSC vagy a Ferencváros ellen. Egy iksznek mindig megvan a maga pszichés háttere, akkor is, ha esetleg egy gyengébbnek vélt csapat ellen éri el valaki, és akkor is, ha erősebb ellen, utóbbiakkal szemben jobban felszívja magát egy játékos. A Szegednek van egy Manhercz Krisztiánja, aki válogatott kerettag, aki megjárta tavaly az olimpiát, és kezd a magyar vízilabda egyik meghatározó pólósává válni. Mellette még van több jól ismert név a keretükben, Kiss, Sedl­mayer, Sánta, Basara, illetve balkezes légiós centerük, Vukicevic. A Contitech a mi kasztunk, abszolút két egyforma csapatokról van szó, az a gárda nyerhet, amelyik ezen napon jobb lesz. Ötven százalék van ide, ötven oda, de szeretnénk megtartani veretlenségünket a velünk egy szinten lévőkkel szemben.

Mivel ezen forduló után a következőt csak március 18-án, szombaton játsszák a csapatok, így a miskolci pólósok kapnak majd pár nap szünetet (már aki nem érintett különböző válogatottszinten). A tervek szerint a vízilabdázók a jövő hétfőn folytatják a közös munkát.

ÉM-MI


A férfi vízilabda OB I felsőház állása

1. ZF-Eger 17 16 1 - 40-22 49

2. Szolnoki Dózsa-Közgép 17 16 - 1 48-13 48

3. A-HID OSC Újbuda 17 13 2 2 25-24 41

4. FTC PQS Waterpolo 17 11 4 2 25-32 37

5. PannErgy-Miskolci VLC 17 9 3 5 21-34 30

6. Contitech Szeged-Diapolo 17 7 6 4 32-39 27

7. MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 17 7 2 8 26-35 23

8. VasasPlaket 17 7 1 9 18-36 22

A csapatok magukkal hozták az alapszakaszban elért pontjaikat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!