Helyi sport

2016.12.20. 13:04

Illyés távozik, Rakaczki váltja, és a főnöke lesz

Miskolc - Új ügyvezető irányítja a jövő év elejétől a Miskolci Sportcentrum Kft.-t.

Miskolc - Új ügyvezető irányítja a jövő év elejétől a Miskolci Sportcentrum Kft.-t.

Illyés Miklós már csak pár napig dolgozik ügyvezetőként a Miskolci Sportcentrum Kft. élén, a jövő év elején Rakaczki Zoltán, a Miskolci EAFC elnöke váltja. Többek között ezt is tartalmazza az a közlemény, amelyet a miskolci önkormányzat adott ki hétfőn, de az nem derül ki belőle, és hiába próbáltuk kideríteni a közlemény kiadójától, nem tudtuk meg, hogy ki kezdeményezte a változtatást, az ügyvezetői posztot jelenleg még betöltő korábbi cselgáncsozó olimpikon vagy a gazdasági társaságban a többségi tulajdonosi jogokat gyakorló Miskolc Megyei Jogú Város képviselője, aki a társaság alapító okirata szerint a megyeszékhely polgármestere, dr. Kriza Ákos. Lapunk értesülése szerint nem a több sportvezetői posztot ellátó Illyés Miklós – aki a Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Miskolci VSC elnöke is egyben – kérésére történt a változtatás, a többségi tulajdonos részéről érkezett a felismerés, hogy ennyi vezetői feladatot – ami mind sok munkával jár – egy ember nem tud jó színvonalon ellátni.

Lát lehetőséget

Miskolc polgármestere, dr. Kriza Ákos, Illyés Miklós távozása után – aki marad a Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetője – Rakaczki Zoltánt, a Miskolci EAFC elnökét kérte fel, bízta meg a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetői feladatainak ellátásával, aki a jövő év elején áll munkába.

– Megtalált ez a feladat, nem én kerestem, nem jelentkeztem rá, de sportvezetőként látok benne olyan előrelépési lehetőséget, amellyel segíteni tudom a város sportéletének fejlődését, ezért ha nem is rögtön, de némi gondolkodás után igent mondtam a felkérésre. Igyekszem majd maximálisan megfelelni az elvárásoknak, és az első megkeresés óta azon vagyok, hogy minél több információt begyűjtsek a társaság napi működéséről, illetve összes feladatáról – nyilatkozta lapunknak Rakaczki Zoltán, aki arra a kérdésre, hogy mi lesz a MEAFC-nál vállalt feladatával, így felelt: – A MEAFC-nál 2020-ig szól elnöki kinevezésem, és miután konzultáltam azokkal, akiktől a bizalmat megkaptam, abban maradtunk, hogy csak az operatív feladatokat osztjuk szét, a stratégiai irányításban változatlanul részt veszek. Mindez csak azért lehetséges, mert az elmúlt években olyan mértékben fejlődött ez a sportszervezet, hogy elbírja ezt a fajta változtatást.

A Miskolci Sportcentrum Kft.-ről

A céget 2013. április 25-én alapította még Miskolci Sportholding Kft. néven a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata (99 százalékos tulajdonrésszel), valamint a Miskolc Holding Zrt. (1 százalékos üzletrésszel). A cégbíróság által 2013. június 12-én bejegyzett társaság nevét egy hónappal később változtatták meg a jelenleg is használtra, Miskolci Sportcentrum Kft.-re. A gazdasági társaságnak eddig három ügyvezetője volt. Először Draskóczy Imre, a magyar női tornászválogatott szövetségi kapitánya vezette, aki 2013. augusztus 28-án távozott nem sokkal azok után, hogy kiderült, az MVSC sportingatlanra megálmodott térségi olimpia-edzőközpontot nem tudják megvalósítani. Őt Szász László, az MVSC egykori atlétája váltotta, akinek 2014. november 11-én szűnt meg a megbízatása, nyilatkozata szerint azért, mert „egyedül ezt a sokrétű munkát már nem tudom az elvárásoknak megfelelően elvégezni”, ám sokan más indokról tudnak, arról, hogy olyan miskolci sportvezetőkkel került konfliktusba, akik felé kerekedtek. Korábbi alárendeltje, Illyés Miklós követte őt, akit megbízási jogviszonnyal ügyvezetőnek neveztek ki határozatlan időre. Ez ér véget az év utolsó napján.

A Miskolci Sportcentrum Kft. feladatai közé sportingatlanok (dr. Kemény Dénes Városi Sportuszoda, Diósgyőri Tanuszoda, Miskolci Atlétikai Centrum, Miskolci Kalandpark, Ifjúsági Sporttelep, Szentpéteri kapui sportpálya, műfüves labdarúgópályák) működtetése tartozik, illetve mivel ezen gazdasági társaság a tulajdonosa a Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft.-nek és a Miskolc Városi Szabadidőközpont Nonprofit Kft.-nek, a tulajdonosi jogokat is az új ügyvezető, Rakaczki Zoltán gyakorolja 2017. január elejétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!