Helyi sport

2016.02.22. 12:20

MVLC: Ugyanúgy végeztek Szegeden, mint ahogy tavaly Miskolcon

Szeged, Miskolc - Az alapszakasz utolsó, 14. fordulójában vasárnap játszott a PannErgy-MVLC póló­csapata.

Szeged, Miskolc - Az alapszakasz utolsó, 14. fordulójában vasárnap játszott a PannErgy-MVLC póló­csapata.

Már korábban eldőlt, hogy a Tisza-partiak az 1–8., míg a borsodiak a 9–16. helyért folytatják majd a küzdelmeket a férfi OB I-ben, vagyis ilyen szempontból nézve nem volt tétje az A csoport alapszakaszának utolsó körében lebonyolított találkozónak. A nemzetközi kupában is szerepelt szegediek azonban semmiképpen sem szerettek volna hazai medencében veszíteni, már csak azért sem, hogy megtartsák harmadik helyüket a csoportban. Bő két és fél perc után Kunac szerzett vezetést a pályaválasztónak, aztán Hornyák passzolt az üres kapuba. Seman centerből volt pontos, a maga emberelőnyében mind a két alakulat időt kért, a csongrádiak kihagyták a lehetőséget, a miskolciak is, de aztán a Diapolo, Sedlmayer javított, a bal alsó sarokba küldte a labdát (3-1).

Élt a lehetőséggel

A második felvonás elején Takács szabálytalankodott Semannal szemben, a megítélt büntetőt Sedlmayer értékesítette. Alig pörgött le két perc, mikor megkapta következő fóros sanszát az MVLC, Kerschbaum élt is vele (4-2). Lukas és Chilkó ért el ismét hazai gólt, ekkor még kevés volt a kapusteljesítmény Pann­Ergy részről (5/0). Petkovic és Seman voltak az újabb találatokat jegyzők (7-3), ha nem is száguldott, de biztosan haladt a Szeged. Következő létszámfölényes helyzetét elrontotta a miskolci együttes, ám a házigazda sem járt jobban.

A harmadik negyedben ötmétereshez jutott a vendégalakulat, amit a 9-es sapkában pólózó Jakab nem is rontott el. Ez idő tájt nem védekezett rosszul az MVLC, ugyanakkor a dél-magyarországiak is megmutatták azt, hogy tudnak hátul határozottak lenni. Támadásoknál ekkor nem voltak határozottak a csapatok, sőt kapkodtak, nem nagyon akart gól születni, és úgy is „csengett le” ez a menet, hogy csak azt az árva büntetőtalálatot látták a nézők.

Petkovic rezegtetése

A befejező negyedben Sedlmayer fórból alakította 8-4-re az állást, és amikor Vargát kiküldték 20 másodpercre a bírók, Somlai küldte a játékszert a szegedi hálóba (8-5). Sedlmayer (büntető) és Kiss Cs. sem maradt ki a csongrádi gólszerzők közül, míg Petkovic előbb akcióból, aztán előnyből rezegtette meg a Szeged hálóját (10-7). Már csak alig két perc volt a meccs­ből, és bőven az elfogadható hátrányon belül tartózkodtak a miskolciak. Varga egy pályaválasztó akcióból lőtte a tizenegyedik találatot, és még a hátralévő idő arra elégnek bizonyult, hogy Palotás is kihasználjon egy fórt. A két gárda ezzel ugyanúgy 12-7-tel zárt, mint tavaly november 7-én Miskolcon, akkor is a Varga legények győztek.

A PannErgy-MVLC a hét végén már el is kezdi az alsóházi rájátszást, szombaton hazai környezetben a másik csoport 8. helyezettje, a KSI lesz a vendége a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában.


Jegyzőkönyv

ContiTech-Szeged Diapolo – PannErgy-Miskolci VLC

12-7 (3-1, 4-2, 0-1, 5-3)

Szeged, 100 néző. V.: Csanádi, Bene.

ContiTech-Szeged Diapolo: Meixner – Kiss Cs. (1), Seman (3), Varga Zs. (1), Manhercz K. (-), Manhercz Á. (-), Kunac (1). Csere: Pellei (-), Sedlmayer (4), Palotás (1), Zsigri (-), Chilkó (1). Vezetőedző: Varga Péter.

PannErgy-Miskolci VLC: Bendes – Tóth M. (-), Hornyák (1), Somlai (1), Jakab (1), Milicic (-), Petkovic (3). Csere: Hegedűs (-), Kerschbaum (1), Takács (-), Kovács (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 11/4, illetve 11/3.

Gól/büntetőből: 2/2, illetve 1/1.

Varga Péter: – Jól felkészített Miskolc ellen egy magabiztos győzelmet arattunk.

Dr. Sike József: – Két sérült játékosunk hiányában tisztesen helytálltunk, lemásoltuk a miskolci eredményt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!