„Örökségünk”

2023.11.15. 15:30

Zenés irodalmi esttel tisztelegtek a magyar nyelv előtt Felsőzsolcán

Felsőzsolca - A magyar nyelv napja alkalmából várták Felsőzsolca lakosságát a Bárczay-kastélyban rendezett „Örökségünk” című zenés estre.

Boon.hu

Forrás: PH

Az Országgyűlés 2011. szeptember 26-án fogadta el a magyar nyelv napjára vonatkozó határozatot, annak emlékére, hogy 1844-ben V. Ferdinánd magyar király ezen a napon szentesítette a magyar nyelvet hivatalossá, államnyelvvé tevő törvényt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége közös kezdeményezésére született országgyűlési határozat nyomán 2011 óta a november 13-i ünnepnap az egész Kárpát-medencében lehetőséget teremt arra, hogy a magyar nyelvet évente legalább egyszer középpontba állítsuk – olvasható Felsőzsolca város hivatalos weboldalán

A felsőzsolcai rendezvényre érkezőket a város polgármestere, Szarka Tamás köszöntötte. Az ünnep alkalmával Kiss Alexandra és Gyányi István énekesek zenés irodalmi estjükkel tisztelegtek a szellemi – kulturális örökségünk és nemzeti identitásunk alapját jelentő uráli nyelvcsaládhoz tartozó magyar nyelv előtt.

Felsőzsolca hírei a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában