Örmények

2023.11.13. 21:02

Kedvenc olvasmányaikkal ünnepelték a magyar nyelvet a nemzetiségi önkormányzat tagjai Felsőzsolcán (fotókkal)

Miskolc, Felsőzsolca - Miskolc Örmény Nemzetiségi Önkormányzata könyvklubot szervezett a magyar nyelv napja alkalmából. November 13-án, hétfőn este Felsőzsolcán várták tagjaikat, barátaikat.

Nagy-Hankó Krisztina

dr. Rózsa Péter

Fotó: Bujdos Tibor

A nemzetiségi önkormányzat elnöke, dr. Rózsa Péter elmondta: az alelnök, Ledniczky Zsolt vetette fel az ötletet, hogy legyen megemlékezés ezen a napon. Hiszen az ő anyanyelvük már a magyar, amely a legcsodálatosabb nyelv, ezen a nyelven nevetnek, sírnak.

Az est programja kötetlen volt, gyakorlatilag egy laza, interaktív program. Arra kérték barátaikat, hogy hozzanak magukkal egy irodalmi művet, bármit, amit szeretnének és olvassanak együtt verseket, novellákat, próza részleteket a magyar nyelv napja alkalmából. Majd beszélgessenek róla, hiszen fontos az anyanyelvet ápolni.

A hazának a nyelvét, ami befogadott minket, becsüljük meg!

 - fogalmazott az elnök.

Jelenleg nagyjából 40-50 család vallja magát örmény származásúnak Miskolcon, közülük sokaknak az ősei Erdélyből vándoroltak Magyarországra 50-100 évvel ezelőtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában