Díjak

2023.09.19. 17:30

Halmozza az elismeréseket a Miskolci Nemzeti Színház

A Feketeszárú cseresznye, A miniszter félrelép, Lajos András és Simon Zoltán is kapott elismerést két fesztiválon.

Répássy Olívia

A Szemle Plusz legjobb előadása lett a Feketeszárú Cseresznye

Augusztus 28. és szeptember 10. között rendezték meg a Szemle Plusz versenyprogramját, ahol a Városmajori Szabadtéri Színpadon hosszú perceken át tartó vastaps fogadta a miskolci közönség kedvencét, a Feketeszárú cseresznyét. A Szőcs Artur rendezésében készült alkotást a szakmai zsűri is – Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színésznő, Trokán Péter érdemes művész, Jászai Mari-díjas színész, Kúnos László József Attila-díjas műfordító és Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezető igazgatója – a legjobb előadásnak ítélte meg hat nagyszínpadi darab közül. 

Czvikker Lilla,  Lajos András, Bodoky Márk a Feketeszárú Cseresznyében 
Fotó: Bujdos Tibor

Ezentúl a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Lajos András színművész hozta el, Peremartoni Krisztina saját alapítású díját pedig Simon Zoltán színművész kapta meg.

Mindezek előtt, augusztus 25. és szeptember 2. között rendezték meg a VIDOR Fesztivált, ahonnan a Keszég László rendezésében készült A miniszter félrelép került ki győztesen: megkapta a legjobb nagyszínpadi előadásnak járó Dottore díjat.

Itt Szabó Máté, a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője is elismerésben részesült a Szolnoki Szigligeti Színházban megrendezett A fösvény című előadásáért. A Capitano díj birtokosa lett.

A miniszter félrelép című vígjátékban Czakó Julianna, Simon Zoltán, Zalányi Gyula és Fandl Ferenc
Fotó: Bujdos Tibor

Simon Zoltánt idén jelölték a Színikritikusok díjára is legjobb férfi főszereplő kategóriában a Rusznyák Gábor rendezésében színre vitt "K" ügy című előadásban nyújtott alakításáért. Az elismerést azonban Mácsai Pál kapta ebben az évben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában