Együtt

2023.07.17. 15:00

Egymás sikereinek is örültek a tállyai találkozón

Kodály mondta egy alkalommal, hogy a zenén keresztül lehet igazán feltárni, felvirágoztatni, kiteljesíteni bensőnket, olyan világba lehet bepillantani, melyet megismerni nem, csak sejteni lehet. Igaza volt!

Színvonalas produkciók voltak

Végtelenül szép és tág a magyarság népzenéje, érdemes megtanulni, előadni olyan találkozón is, mint amit a tállyai Nefelejcs Népdalkör szervezett szombaton. A község Bánya-telepi Kultúrházában Meczenzóf Istvánné (Inke) a Nefelejcs Népdalkör vezetője mondta el, hogy a meghívott együttesek mindegyike rendelkezik több arany fokozatú minősítéssel, sőt többen Arany Páva díjjal is, de nem az elismerések színe döntött a meghívásokban. 

- Az évek során barátságok alakultak ki közöttünk, már-már családiasnak is mondhatjuk a kapcsolatokat, úgy gondoltuk, nem árt egy olyan találkozó megszervezése, amit a saját szórakozásunkra tartunk – mondta Inke. 

Az eseményen Serfőző Szabolcs polgármester köszöntötte a meghívott csoportokat – az Alsózsolcai Szivárvány Vegyeskart, a Felsőzsolcai Férfi Népdalkört, a Megyaszói Népdalkört és Citerazenekart, a Felsőzsolcai Rozmaring Népdalkört, a Taktaszadai Pávakört és a Tarcali Hagyományőrző Népdalkört – megjegyezve, több alkalommal volt szerencséje elkísérni a tállyaiakat különböző helyszínekre és népzenei rendezvényekre, a fellépők mindig maradandó élményekben részesítették.

Megható pillanatok 

A tállyai találkozónak az encsi Meczkó Magor két néptáncosa adta meg az alaphangulatát, majd a népdalosok következtek. Rezegtették hangszálaikat, a népi együttesek repertoárjában egymást váltották a könnyekig megható és a könnyedebb dallamok- szólók, dörögtek a férfiak ércesebb szólamai, amiket a hölgyek lágyabb hangfekvései simítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában