Elismerés

2023.06.27. 13:07

Ismét Szegedi Csaba lett az év kamaraénekese

2018 után 2023-ban is a perkupai származású Szegedi Csabát választották a Magyar Állami Operaház kamaraénekesének.

Boon.hu

Forrás: Szegedi Csaba/Facebook

Csaba a következő szavakkal kommentálta az elismerést:

„Tegnap, a Magyar Állami Operaház kétszeresen kitüntetett kamaraénekese lettem! 2018 után idén, 2023-ban is született nekünk egy ilyen mesebeli hattyú… A világhírű bariton, Miller Lajos bácsi barátom mondott rólam hosszú, nagyon megindító laudációt, amiben az én drága szülőfalumat Perkupát, és egykori zeneakadémiai mesteremet, Sólyom-Nagy Sándort is szóra méltatta. Könnyeimmel küszködve, gombóchegyekkel a torkomban, remegve léptem ki a színpadra átvenni ezt a rendkívüli kitüntetést.

Köszönöm a Jóistennek a tehetségemet és, hogy egészségben mindeddig megtartott. Az egészség nem természetes dolog, minden perc áldás, ajándék a színpadon. Köszönöm az én drága SZÜLEIMNEK, hogy szorgalomra neveltek. Örök hála nekik ezért, hiszen mit érne a tehetség szorgalom nélkül. Köszönöm az Operaház vezetőségének a felém tanúsított megtisztelő bizalmat. Köszönöm Doman Katalin korrepetítornak, hogy olyan nagy szeretettel és türelemmel tanít meg nekem már hosszú évek óta minden hangot. Végezetül pedig köszönöm az én drága Feleségemnek, hogy a legfélelmetesebb időkben is fogja a kezem és, hogy mindig „elenged” a Katihoz tanulni”.

Forrás: Szegedi Csaba/Facebook

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában