Verseny

2023.05.06. 12:00

Sikeres nyékládházi népdalos gyerekek

Április 24. a Magyar népviselet napja, amelyhez kapcsolódóan április 26-án a Kistokaji Általános Iskola minősítő népdaléneklési versenyt rendezett, ahol kiemelkedően szerepeltek a nyékládházi diákok.

ÉM

Berecki Zita és tanítványai Felsőzsolcán

Berecki Zita, a gyerekek énektanára Facebook oldalán osztotta meg, hogy ez alkalommal két szabadon választott, különböző hangulatú, az adott életkorhoz illő népdalt kellett elénekelni a nevezőknek. A tanulók közül Jenei Ajna kiemelt arany minősítést, Rácz Gergő arany minősítést, Szabó Emma Zoè arany minősítést, Szalma Zsófia ezüst minősítést, Kis Hannah ezüst minősítést, Sipos Boglárka ezüst minősítést, Miskolczi Magor ezüst minősítést ért el. Korábban a nyékládházi iskolások az Együtt Felsőzsolcáért Egyesület keretein belül működő Magyar Nótaszerzők és Énekesek Észak-Magyarországi Csoportja által megrendezett magyar népdal- és nótaversenyen is kiemelkedően szerepeltek. A gyerekek egyéni és csoportos kategóriában egyaránt jól teljesítettek. A győztesek felkérést kaptak, így a nagyközönség előtt is bemutathatják majd műsorukat a novemberben egy gálaműsor keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában