Lemezbemutató

2023.04.04. 10:00

Zenei stílusuk ötvözése a réginek és az újnak

A miskolci Zsaya együttes „Szólalj szívem” című lemezbemutató koncertje április 6-án, csütörtökön, különleges helyszínen lesz.

NHK

Forrás: Zsaya

A Zsaya zenekar a többszörös díjjal elismert egykori Holdviola zenekar alapítójából és énekesnőiből alakult 2020 decemberében. A formáció electro-folk stílusban készíti dalait. Bognár Lili, a zenekar népdalénekese a Nemzet Fiatal Tehetsége ösztöndíjas előadóművész. A Zsaya együttes pedig a 2022-es Hungaricum Talentum Pályázat egyik győztese.

A zenekar tagjai így vallanak művészetükről: „Stílusunk folk alapú zenei szabadságot, flexibilitást jelent. A mai kor emberének gondolkodását, aki társként tekint a régi kor népi kultúráira. Más népek hagyományaiból is merítünk, hiszen a zene egyetemességét hirdetjük. Tisztelettel közelítünk a hagyományokhoz, amit vállaltan nem ápolni, hanem használni szeretnénk. A saját, szabad szellemű, emocionális értelmezésünkkel segítünk fennmaradásában, átörökítésében. Harmóniát és egymás elfogadásának érzését szeretnénk közvetíteni az embereknek. Zenénk origójában minden esetben hagyományos zenei kultúránk áll, de valójában a világ távoli sarkai kerülnek egymással kölcsönhatásba.”

Képzőművészeti tárlattal társul

Bemutatkozó albumuk tavaly decemberben jelent meg, melynek hivatalos bemutatója április 6-án, csütörtökön 19 órától lesz a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban – mondta Farkas Péter, az együttes vezetője. Hozzátette: a 90 percesre tervezett előadáson a már híressé vált Holdviola slágerek mellett az új album összes dala hallható lesz vendégművészek közreműködésével. A koncert különleges helyszínén az új CD dalaira a BAK Képzőművészeti Egyesület, a Vasas Képzőművész Egyesület és a Seres János Baráti Kör tagjai által készített képzőművészeti alkotásokból kiállítás nyílik a koncert napján, 17 órakor. A tárlatot Goda Gertrúd művészettörténész nyitja meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában