Zongora

2023.04.21. 17:30

Miskolcon lép fel a Görög Sisters

A zongorakettős április 26-án 19 órakor ad koncertet a Zenepalotában.

ÉM

A Görög Sisters

A Görög Sisters zongorakettős (Görög Noémi és Görög Enikő) műsora: Szergej Rahmanyinov: Szvit no. 2 op 17 két zongorára (1. Introduction, Alla marcia, 2. Waltz, Presto, 3. Romance, Andantino, 4. Tarantella, Presto), Dmitrij Sosztakovics: 2. zongoraverseny, II. tétel (Andante), Igor Sztravinszkij: Három tétel a Petruskából két zongorára (I. Orosz tánc, II. Petruska kamrájában, III. A farsangutói vásár)  

A Görög Sisters zongorakettős tagjai (Görög Noémi és Görög Enikő) Szabadkán születtek, ott jártak zeneiskolába, majd Belgrádban szereztek zongoraművészi diplomát Ninoslav Živković irányításával 2007-ben, illetve 2010-ben. A kettős mindkét tagja ugyanebben az intézményben szerzett doktori címet. Görög Noémi a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon tanít, Görög Enikő pedig a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának oktatója. Zongoraduóként 2004 óta koncerteznek együtt, napjainkra elsősorban ebben a formációban lépnek fel. Repertoárjuk magában foglalja a négykezes és kétzongorás irodalom legjelentősebb alkotásait Bachtól Mozarton és Brahmson át Bartókig és Lutosławskiig. Különleges színfoltot jelent munkájukban a kortárs zeneszerzők műveinek és átiratainak műsoron tartása, melyek közül jó néhány kifejezetten az ő számukra készült. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában