Tárlat

2023.04.09. 15:26

Két alkotó kiállítása nyílt meg Diósgyőrben

UA

Molnár András és Bán Tibor festõmûvészek

Fotó: Vajda János

A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület a Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóházban nyitotta meg húsvét vasárnapján Bán Tibor és Molnár András festőművészek kiállítását. 

Az eseményen beszédet mondott Hornyák Gyula, a Magyar Kultúra Lovagja. „Molnár András rendkívül sokszínű festői karrierje az egyik része, amely okot adott, ami eseményre, illetve Bán Tiboré, aki az alföld festője” – mondta. 

Hozzátette: Mind a ketten nagyot alkottak a festészet terén és méltóképpen ünneplik a nem mindennapi munkásságukat. „Molnár András a képeivel a realista, valósághű ábrázolásra törekszik, aki 2021-ben telepedett le Miskolcon és itt is kötött házasságot” – mutatott rá. Azt is elmondta, hogy a művészet mellett, rendkívül nagy adakozó is. „Többek között megfestette a Miskolci Református Egyház község felkérésére Assisi Szent Ferencet és a festményt a Semmelweis kórház kápolnájának adományozta” – húzta alá. Bán Tiborról azt mondta a Magyar Kultúra Lovagja, hogy nagyrészt az alföldi világ festője. 

„Kiváló kompozíciós képességekkel bír, amely predesztinálja, hogy ilyen gyönyörű képeket fest. Azt a gazdagságot és színességet, amellyel az alföldi tájat megjeleníti a művész az nem hétköznapi és a festményei külföldöt is megjárták” – hangsúlyozta. Az érdeklődőket Vándor Zsófia, magyar díjugrató bajnok köszöntötte, akit Molnár András festett meg, amelyet 2022-ben a Budapesti Sportcentrumba helyezték el. Vándor Zsófia arról beszélt, hogy számára azért fontos a kiállítás megynyitó, mert nagy megtiszteltetés számára a megfestett kép, amelyen ő látható. A megnyitót a Rotary Klub – Miskolci Angyalok támogatták, valamint közreműködött Boncsér Gábor népzenész. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában