Iskolások versenyeztek

2023.04.28. 17:10

Negyvenhetedszer tartottak Abaúji Szavalóversenyt

Idén is megrendezte az Encsi Művelődési és Sportközpont, Könyvtár az intézményben az Abaúji Szavalóverseny immár 47. alkalommal, az encsi és a környékbeli általános iskolák tanulói számára.

BOON

Idén rekordszámú, 187 gyermek jelentkezett 11 település 14 iskolájából a megmérettetésre, ami az intézményben összes hat helyszínen zajlott párhuzamosan.

A rendezvényt Vaszilyné Veres Hajnalka, az Encs Város Kultúrájáért és Sportjáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke nyitotta meg, aki beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik a nagymúltú rendezvény alapjait lefektették. Kiemelte egyúttal, hogy a Magyar költészet napjához kapcsolódó esemény sokkal inkább egy ünnepnap – amellyel a magyar verset és prózát ünnepeljük –, mint verseny.

 

A 47. Abaúji Szavalóversenyen idén a diákok 10 kategóriában indultak: elsőtől nyolcadik osztályig verseket, valamint két alsós csoportban (1-2. és 3-4. osztályban) prózákat adtak elő. A szavalóknak a szervezők a szünetben műsorral kedveskedtek: Fehér Sándor előadásában a Kalamajka Bábszínház műsorát tekinthették meg. 

 

A rendezvény eredményhirdetéssel zárult, minden csoportban az első három helyezettnek oklevél és könyvajándék volt a jutalma, tájékoztatta portálunkat az Encsi Művelődési és Sportközpont, Könyvtár.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában