Vásár és aukció

2022.12.17. 17:53

Aukción gyűjtöttek a miskolci színháznak (fotókkal)

A képzőművészek is összefogtak a Miskolci Nemzeti Színházért. Az online licit azonban még tart.

HE

Fotó: Ádám János

Adventi Adománygyűjtő Vásárt és Aukciót szervezett a Miskolci Nemzeti Színház alapítványa. Hazai alkotóktól kértek segítséget, akik felajánlották termékeiket, hogy szombaton adventi vásár, valamint online aukció formájában vásárolhassák meg azokat a segíteni vágyók.

A rendezvényre sokan elmentek, nagy volt az érdeklődés, tudtuk Méder Noémitől, a színház sajtókommunikációs munkatársától. Volt, aki az utolsó pillanatban érkezett, hogy megvásárolhassa a számára kedves alkotást.  A vásár 110 ezer forint bevétellel zárt, az online licit azonban még tart.

A teátrumot segítő vásárra Békéscsabáról, Szegedről, Budapestről, sőt még Hollandiából is érkeztek felajánlások, így igazán színes kínálat várta az érdeklődőket. Többek között kerámiákra, ékszerekre, ruhadarabokra, festménykere, valamint dedikált kötetekre lehetett licitálni. 

– Szerettük volna felhívni a figyelmet a tehetséges magyar alkotókra, akikről sokszor nem is hallunk, pedig értékesebbnél értékesebb termékeket készítenek. Vannak, akik a színház számára egyedi alkotásokat ajánlottak fel, ezeket máshol nem lehet megvásárolni.  Hálásan köszönjük az összefogásukat. Megható, mennyire fontos számukra a színházunk – mondta a vásár és aukció egyik szervezője.

A miskolci nézők, vállalkozók és sportolók eddig is sokat segítettek a színháznak. Ennek köszönhető, hogy a megemelkedett rezsiárak ellenére a januári előadásokat is meg tudják tartani. Béres Attila, a teátrum igazgatója korábban jelezte, mindent megtesznek azért, hogy a februári előadások se maradjanak el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában