Kihagyhatatlan!

2022.10.11. 12:00

Sietni kell, ha még látni akarják az év fontos kiállítását Miskolcon!

November elején bezár a Miskolci Galéria, addig még tárlatvezetésekkel is segítenek megismerni a nem mindennapi képzőművészeti anyagot.

ÉM

Máig érvényes alkotásokat kínál a Miskolci Galéria

Fotó: Ádám János

Bezár november 1-jén a Miskolci Galéria, az energiaválság miatti helyi önkormányzati döntéscsomag részeként. A város képzőművészeti intézményében viszont csak nemrég nyílt meg A magyar grafika évtizede 1961–1971 című tárlat. 

Ezt tulajdonképpen minden miskolcinak látnia illene, hiszen a kiállítás azt az időszakot tárja elénk, amit szokás aranykorként emlegetni Miskolccal kapcsolatban: Feledy Gyula és a Miskolci Grafikai Műhely munkássága révén elindult a grafikai biennálék máig tartó sorozata, Miskolcból a magyar grafika fellegvára, másként fővárosa lett. 

A Nagy T. Katalin művészettörténész kurátori munkájának köszönhetően összeállt anyag nem egyszerűen dokumentál, de az időszak máig érvényes alkotásaiból is többet megmutat. A galéria november elejéig még látogatható, és szerveznek olyan alkalmakat is, amikor tárlatvezetéssel adnak támpontokat a befogadáshoz. Október 13-án 15 órától, október 15-én 11-től, október 18-án 15-től lehet élni a lehetőséggel. 

Kapcsolódó kiállításként Kondor Béla halálának ötvenedik évfordulójára emlékezve a művész Miskolcon készült litográfiáit, illetve a Hangszín című tárlatot is megtekintheti a közönség. A megadott időpontokon túl is fogadnak csoportokat, ezek igényelhetnek tárlatvezetést is. A részleteket a galéria saját honlapja és közösségimédia-oldala közli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában