Nemzetközi Hubay Jenő Hegedűverseny

2021.12.02. 20:44

Vonópárbaj a Zenepalotában (videóval)

Miskolcon rendezik meg az első Nemzetközi Hubay Jenő Hegedűversenyt.

A Fesztivál Akadémia Budapest december 2-a és 5-e között szervezi meg az I. Nemzetközi Hubay Jenő Hegedűversenyt a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karán.

A 8500 eurós összedíjazású Hubay Jenő Hegedűversenyt 2020-ban alapította Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a legifjabb, húsz évesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció számára. A pandémia miatt azonban csak idén decemberben rendezik meg először Miskolcon.

A versenyre a Magyarországgal szomszédos országok, valamint a Visegrádi Négyek országainak fiatal hegedűsei jelentkezhettek. A négy korcsoportban meghirdetett verseny az első korcsoportban egy-, a másik három korcsoportban kétfordulós.

A zsűriben a térség valamennyi országából helyet kap egy rangos hegedűművész vagy hegedűtanár – Magyarországot Perényi Eszter, a Zeneakadémia professor emeritája képviseli, a zsűri elnöki tisztét a legendás, ukrán származású osztrák hegedűművész, Boris Kuschnir, a Bécsi Konzervatórium és a Grazi Zeneművészeti Egyetem professzora tölti be.

Ezek is érdekelhetik