Vendégszereplés

2021.09.02. 17:00

Az Ünnep a Városmajorban

Vendégszereplésre készül a Miskolci Nemzeti Színház: a társulat Thomas Vinterberg és Hamvai Kornél Ünnep című műve nyomán készült előadásával lép fel a Városmajorban, a Színházi Szemlén szeptember 2-án, csütörtökön.

A versenyprogramba bekerült mű rendezője Szabó Máté. A történet szerint a családfő, Helge hatvanadik születésnapja nem a tervek szerint alakul, egy levél előkerülésével szörnyű titkok látnak napvilágot. A mű a családon belüli erőszak kérdését feszegeti megdöbbentő őszinteséggel – foglalja össze az ajánló.

Az Ünnep 2019 januárjában került színre. Lapunk kritikusa, Bujdos Attila ezt írta róla: „Az Ünnep vállalása több, mint a kibeszéletlen jelenség szemléltetése – a történet sem engedné, hogy a felszínen meséljenek valamiről, ami ennyire a mélyben, a felejtés hordaléka alatt zajlik. Szabó Máté rendezése megrázó, komoly színházi elő­adás, a dráma minden zugába bevilágít.”

Az előadás Miskolcon közönségsiker volt: lapunk olvasóinak szavazatai alapján ez érdemelte ki Az évad elő­adása címet a 2018–2019-es szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában