Bepótolják a lemaradást

2021.07.07. 15:00

Belehúz a héten a Miskolci Galéria

Két új kiállítást is nyit a helyi kortárs művészeti intézmény. De ha úgy vesszük: hármat.

Fotó: Miskolci Galéria

A pandémia miatt korlátozottan nyílt alkalma új kiállításokat nyitni a közelmúltig a Miskolci Galériának. Pótlásnak is tekinthető tehát, hogy a héten két tárlatot ajánlanak a képzőművészet iránt érdeklődők figyelmébe.

Triptichon, Törvényen kívül

Július 9-én, pénteken délután 5-kor nyílik az Időtriptichon kiállítás, amely Stark István elmúlt 40 évében született műveiből mutat be válogatást. „Ha nagyon tömören akarunk fogalmazni, Stark István eddigi életművének története a festészet tekintetében a fény és a színek viszonyának a tudományos kutatásáról szól. Ennek a kutatásnak az eredménye az a fajta festészet, ahol egyszerre van jelen az összeadó, illetve a kivonó színkeverés egy adott felületen” – fogalmaz a galéria ajánlója. A kiállítást megnyitja: Farkas Viola művészettörténész.

A másik, ugyancsak a galéria Rákóczi-házában nyíló tárlat – július 10-én, szombaton 11 órakor – Törvényen kívül címmel Gulyás Andrea Katalin és Kótai Tamás műveit hozza el Miskolcra. A kiállítást megnyitja: Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész. Ő ezekre hívja fel a figyelmet: a Miskolci Galéria falain olyan műveket láthat a közönség ezúttal, mely egy „kétágú” kiállítási projektnek is tekinthető. Alkotóként két, egymással szimbiózisban élő, azonban sok tekintetben egymástól teljesen független alkotói utat járó művészpár alkotásaiból válogatták egymáshoz a kiállításon szereplő műveket.

(A borítóképen: Gulyás Andrea Katalin és Kótai Tamás közös műtermükben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában