Hangversenyek

2021.07.01. 16:00

A komolyzenei élet nagyjai

Bemutatta a következő szezon miskolci hangversenykínálatát a Filharmónia Magyarország.

Szászné Pónuzs Krisztina és Szamosi Szabolcs

Fotó: Bujdos Tibor

Öt hangversenyes sorozatot kínál a következő szezonban Miskolc zenebarát közönségének a Filharmónia Magyarország. A zenei élet jelentős képviselőinek közreműködésével a Művészetek Háza színpadán megvalósuló előadások részleteit tegnap ismertette a koncertszervező társaság.

A meghirdetett hangversenyek zenei színvonalára utalva Szamosi Szabolcs, a Filharmónia ügyvezető igazgatója „komolyzenei tűzijátékra” invitálta a miskolciakat.

Új bérletük nyitókoncertjén, október 26-án a világszerte ünnepelt Liszt-díjas csellóművész, Várdai István napjaink legnépszerűbb hegedűművészével, Vadim Gluzmannal lép színpadra a Liszt Ferenc Kamarazenekarral.

Szent Miklós napjára, december 6-ára az idén 66 éves Szent István Filharmonikusok Berlioz-esttel készülnek. Vendégük a hazai és a nemzetközi operaszínpadokon rendszeres fellépő énekművésznő, Schöck Atala lesz. Az estét Kovács János dirigálja, akinek munkássága felöleli az operairodalom szinte egészét, de nem áll tőle távol a kortárs zenei darabok előadása sem.

A miskolci Filharmónia-bérlet új évi első hangversenye február 28-ára esik. Az esten Brahms Német requiemje – Vásáry Tamás vezényletével – a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara produkciójában lesz hallható, Horti Lilla szoprán és Kálmándy Mihály bariton közreműködésével. A rádiózenekar 70 éves fennállása alatt a teljes szimfonikus és operarepertoár felvételeivel vívta ki rangját a nagyzenekarok élmezőnyében.

Orosz–magyar esttel várja a közönséget a régió professzionális együttese, a Miskolci Szimfonikus Zenekar – adta át a szót Szamosi Szabolcs a szimfonikusok ügyvezetőjének, Szászné Pónuzs Krisztinának, aki emlékeztetett: visszatérő vendégei a Filharmónia hangversenyeinek. Jövő év március 28-án Muszorgszkij és Hacsaturján zenekari darabjaival készülnek, amely zeneszerzők mellett egy kortárs komponista, Bozay Attila Pezzo sinfonico No. 3. szimfonikus darabját is megszólaltatják. Az est vendégfellépője a nemzetközi zenei téren elismert Nyíregyházi Cantemus Kórus lesz.

A bérletsorozatot a népszerű dirigens, Takács-Nagy Gábor vezényletével a világ tíz legjobb zenekara között számontartott Budapesti Fesztiválzenekar sokszínű bécsi klasszikus műveket felsorakoztató előadása zárja.

A jövő szezon filharmóniai hangversenybérletét az érdeklődők akár három részletben is megvásárolhatják a Filharmónia Magyarország miskolci irodájában. A részletes műsor a weboldalukon is megtalálható.

Nyári koncertek

A Filharmónia Magyarország több hangversenyt is rendez ezen a nyáron Miskolcon, Szamosi Szabolcs ezekre is felhívta a figyelmet. A Muzsikáló Udvarban, a Nyilas Misi Ház udvarán július 3-án az Óbudai Danubia Zenekar, majd július 16-án a Debrecen Dixieland Jazz Band koncertjét kínálják.

Az augusztus az orgona hónapja lesz: a nyáresti Orgonapont-koncertek csúcspontját jelentő Orgonák éjszakáját augusztus 7-én rendezik meg. Ennek helyszíneiről később adnak tájékoztatást.

(A borítóképen: Szászné Pónuzs Krisztina és Szamosi Szabolcs a tájékoztatón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában