megemlékezés

2021.06.23. 18:30

Trianoni emlékezést tartottak Mezőcsáton

Érzékeltették a hallgatósággal a nemzeti összetartozás erejét.

Az évforduló napján harangzúgás, fáklyák és gyertyák lángja ragyogta be Mezőcsáton az emlékmű előtti teret, majd a magyar Himnusz hangjai csendültek fel a Trianoni tragédia 101. évfordulója alkalmából. Kápolnai László, Mezőcsát alpolgármestere ünnepi gondolataival nyitotta meg a magyar hősök emlékezetére és a magyar összetartozás napja alkalmából rendezett városi megemlékezést.

Az ünnepi rendezvényen közreműködött Kövesdi Szabó Mária, a kassai Thália Színház Jászai Mari-díjas és Magyar Örökség díjas színművésze, Jancsó Dóra színész, előadóművész, Mészáros Lili és Pénzes János, a Mezőcsáti Színtársulat tagjai, valamint Boncsér Gábor és a Számadó zenekar.

Az est folyamán felcsendült a Kormorán együttes Harangok dala, Ki szívét osztja szét, valamint Demjén Ferenc Honfoglalás című szerzeménye. Kövesdi Szabó Mária és Pénzes János költemények segítségével érzékeltették a hallgatósággal a nemzeti összetartozás erejét. A műsor ünnepi koszorúzással és a Szózat hangjaival zárult. A Számadó zenekar kíséretében átvonultak az ünneplők az I. világháborús emlékműhöz, ahol halk zeneszó mellett mindenki egyénileg helyezte el a megemlékezés mécseseit, virágait.

(A borítóképen: Trianonra emlékeztek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában