Miskolci Szimfonikusok

2021.03.06. 19:45

Leghamarabb májusban koncerteznek a szimfonikusok

A miskolci szimfonikusok májusi nyitással terveznek, Tűzvarázs hangversennyel.

Hegyi Erika

20190923 Miskolc Művészetek Háza Az első varázslatos Tűzvarázs koncert Schumann, Debussy és Ravel művei csendültek föl hétfőn este a Miskolci Szimfonikus Zenekar Tűzvarázs bérletes előadásán. Közreműködött a Szolnoki Bartók béla Kamarakórus, vezényelt Antal Mátyás. A koncertet a Bartók Béla rádió élőben közvetítette. Fotó: Kozma István KI Észak Magyarország

Fotó: Kozma István

Mint írják, a kormány döntése értelmében a járványügyi korlátozások érvényben maradnak. Az előrejelzések szerint a koncertek, rendezvények lesznek az utolsók, amelyek zárlatát feloldják. Mindezek értelmében a zenekar vezetői úgy látják, az évadban leghamarabb a május 17-ei Tűzvarázs bérletes koncertjüket tudják megtartani közönség előtt, ha a korlátozások engedik.

Az együttes arról is tájékoztatta közönségét, hogy a korábbi, március 23-ára tervezett koncertjüket június 25-én pótolják. A hangverseny este 7 órakor kezdődik a Művészetek Házában. Felcsendülnek Bruch és Wagner művei. A szólisták Soo Eun Lee (hegedű) és Dirk Hegemann (mélyhegedű). Vezényel Antal Mátyás, a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, karmestere.

Az együttes az idén elmaradt koncertjeit átszervezi a következő évadra. Akik rendelkeznek 2020/2021-es bérlettel, a következő évad előadásait térítésmentesen hallgathatják.

(A borítóképen: Antal Mátyás vezényel majd június 25-én is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában